Belçika’da sosyal konutlarda oturan veya oturmak isteyenlere getirilen katı kurallar Danıştay’ın kararı ile bozuldu. Bir önceki hükümetin aldığı karar doğrultusunda Bir eve veya arsaya sahip olan bir kişi, sosyal konut talebinde bulunamıyordu. Ancak Danıştay, bu kararı bozdu. Buna göre miras yoluyla mülk edinenler de sosyal konut hakkına sahip olacak.

Danıştay, Flaman Hükümeti'nin sosyal konut kiralama kurallarını sertleştiren mülkiyet şartını iptal etti.

Mevcut sosyal konut yasası
Eski bakanlar Liesbeth Homans ve Matthias Diependaele'nin getirdiği kurala göre bir ev veya arsa sahibi olanlar, küçük bir mülk hissesi bulunanlar veya başkasına ait bir mülkü kullanma ve ondan faydalanma hakkı (İntifa hakkı) olanlar sosyal konut talebinde bulunamıyorlardı. Miras yoluyla mülk alan kiracılar, bu mülkü bir yıl içinde satmak veya devretmek zorundaydılar. Ancak, bir ortak mülkün satışı oldukça zordu.

Danıştay, bu kuralın kaldırılması gerektiğini belirtti. Kararda küçük bir mülk hissesi olan kişilerin bu mülklerde yaşama imkanları olmadığını ve bu mülklerin kiralamak için yeterli gelir sağlamayabileceğini vurguladı. 

Hükümetin bu hatası nedeniyle birçok insanın zarar gördüğü, hızlı ve ucuz satışlar yapıldığı ya da mülk sahiplerinin sadece masraf yapmak zorunda kaldığı belirtiliyor.

Bakan Depraetere karardan memnun
Mevcut Konut Bakanı Melissa Depraetere, önceki hükümetin "ceza niteliğindeki" bu kararının kaldırılmasından memnun olduğunu belirtti. Depraetere, bu kararı "absürt ve asosyal" olarak nitelendirdi ve bu tür önlemlerin gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Flaman Hükümeti, Danıştay’ın aldığı bu karar doğrultusunda, mevcut yasayı 2025 yılı sonuna kadar değiştirmek zorunda.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Belçika’da bazı peynirler listeria bakterisi nedeniyle geri çağrıldı Belçika’da bazı peynirler listeria bakterisi nedeniyle geri çağrıldı

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi