BELÇİKA

Belçika'da 2023'te belediyeler 124 milyon euroluk ceza kesti!

Yapılan son açıklamaya göre, Flaman Bölgesinde belediyelerin kestiği ceza 2019’dan bu yana üçe katladı. Geçen yıl 124 milyon euroluk ceza kesildi.

Abone Ol

Flaman İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, belediyelerin örneğin GAS (Belediye İdari Yaptırım) gibi, cezalardan elde ettiği gelir 2019 yılında 43 milyon euroyken, 2023 yılında 124 milyon euroya kadar çıktı. Bölgedeki büyük şehirler ve küçük belediyeler arasındaki fark büyük olsa da aradan geçen 4 yıllık dönemde toplanan cezaların miktarının üç katı arttığı görüldü.

Belediyenin tahsil ettiği cezaların çoğunluğu GAS cezaları, ancak diğer cezalar da hesaba katılıyor. Örneğin, düşük emisyon bölgesine fazla kirletici bir araçla girdiğinizde ödediğiniz ceza teknik olarak bir GAS cezası olmasa da bu rakamlara dahil ediliyor. Sadece trafik cezaları değil, sokakta rahatsızlık yaratma gibi durumlar için verilen GAS cezaları da hesaba katılıyor. 

Yeni kurallar toplanan ceza miktarını artırdı
Flaman Şehirler ve Belediyeler Birliği (VVSG) yetkilisi Nathalie Debast bu dikkat çekici artışın sürpriz olmadığını belirtiyor ve son yıllarda kuralların değiştiğini belirtiyor.

2021'den itibaren, 20 kilometreden az hız aşımı yaptığınızda belediyeler bunu GAS cezasıyla cezalandırabiliyor. Bu cezadan elde edilen gelir, şehir ve küçük belediyelerin kasasına gidiyor. Daha ciddi hız ihlalleri için uzlaşma yoluyla veya polis mahkemesinden ceza veriliyor. Bu cezalar ise federal ceza fonuna gidiyor. 

Flaman hükümeti ayrıca belediyelere düşük emisyon bölgeleri oluşturma imkânı sağladı. Bu bölgelere uymayanlar da doğrudan şehir veya belediye tarafından cezalandırılabiliyor.

Antwerpen başta geliyor
VRT’nin Flaman İstatistik Kurumu’nun verilerine dayanarak verdiği habere göre 2023'te 18,7 milyon euro gelir elde eden Antwerpen, Flaman şehirleri ve belediyeleri arasında birinci sırada yer alıyor. Ancak bu rakamları kişi başına yeniden hesapladığınızda, çok farklı bir tablo ortaya çıkıyor.

Kişi başına düşen ceza miktarına göre, Mechelen, kişi başına 143,5 euro ile 2023'te en yüksek ceza gelirine sahip büyük şehir. Roeselare ise büyük şehirler arasında kişi başına düşen 13,09 euro ceza miktarı ile listenin en sonunda yer alıyor.

Küçük belediyelere bakıldığında kişi başına 490,08 euro ceza miktarı düşen 3000 nüfusa sahip Lo-Reninge belediyesi birinci sırada yer alıyor.

Bazı şehir ve belediyelerden Gent’te kişi başına düşen ceza miktarı 30,47 euro, Leuven’da  66,26 euro ve Genk’te ise 76,06 euro olduğu görülüyor.

Diğer belediyelerde kişi başına kesilen ceza miktarları için VRT web sitesine bakabilirsiniz.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.