Eylül ayı boyunca, Leuven Savcılığı tarafından düzenlenen yoğun denetimlerde direksiyon başında cep telefonu kullanan sürücülere karşı sıkı önlemler alınacak. Savcılık, bu denetimlerin 1 Eylül'den 30 Eylül'e kadar süreceğini duyurdu ve özellikle motorlu araç sürücülerinin dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyardı.

Savcılık açıklamasında, "Direksiyon başında mobil elektronik cihaz kullanmanın kaza riskini önemli ölçüde artırdığı” belirtilerek, hem motorlu araç hem de bisiklet sürücülerinin ekstra kontrol edileceğini duyurdu.

Belçika'da sigara yasağının geçerli olduğu alanlar genişletiliyor Belçika'da sigara yasağının geçerli olduğu alanlar genişletiliyor

Denetimlerde yakalanan motorlu araç sürücülerinin ehliyetlerine 15 gün süreyle el konulacak, sürücüler ayrıca trafik mahkemesine çıkarılacak. Bisiklet kullanıcıları içinse uzlaşma yoluyla para cezası uygulanacak. Tehlikeli sürüş durumlarında ise bisikletçilerin de mahkemeye sevk edilebileceği bildirildi.

Eylül ayı boyunca yapılacak bu denetimlerin, direksiyonda cep telefonu kullanımı nedeniyle artan trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla düzenlendiği belirtiliyor. Mary ayındaki sıkı denetimde yakalanan 600 sürücü ise Eylülde trafik mahkemesine çıkacak.
Haber: Halil Uygun

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş