BELÇİKA

Beringen Türkgücü, Koersel derbisinde şeytanın bacağını kırdı

Belçika’nın Limburg eyaletinde mücadele eden Beringen Türkgücü, sezonun üçüncü haftasında Koersel'e karşı 4-0'lık net bir galibiyet aldı.

Abone Ol

Belçika’nın Limburg eyaletinde 1. Amatör Küme'de mücadele eden Beringen Türkgücü, sezonun üçüncü haftasında sahasında ağırladığı Koersel'i 4-0 yenerek sezonun ilk galibiyetini aldı.

Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmada, Beringen Türkgücü, başlama düdüğünden itibaren üstün bir performans sergileyerek rakibine fırsat tanımadı.

Maçın 14. dakikasında Emre Kılıç’ın golüyle 1-0 öne geçen Beringen Türkgücü, 21. dakikada Okan Teker’in attığı golle farkı 2’ye çıkardı. İlk yarının bitimine dakikalar kala Bünyamin Kaya’nın golüyle soyunma odasına 3-0'lık üstünlükle giden ev sahibi ekip, ikinci yarıda da baskısını sürdürdü.

68. dakikada Hüseyin Bilican’ın golüyle durumu 4-0 yapan Beringen Türkgücü, maçın kontrolünü elinde tutmayı başardı. Maçın 69. dakikasında takım kaptanı Ferhat Teker, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan atılarak takımını 10 kişi bıraksa da Beringen Türkgücü, kalan dakikalarda rakibine gol fırsatı vermeyerek sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Başkan Engin İnce: "Futbolcularımızla gurur duyuyoruz"
Beringen Türkgücü Kulübü Başkanı Engin İnce, Sonhaber.eu’ye yaptığı açıklamada, farklı galibiyet nedeniyle büyük bir mutluluk yaşadığını belirtti. 

İnce, "Koersel, geçen sezon Belçika 4. Ligi’ne çıkmak için play-off grubuna kalmış güçlü bir ekip. Bu sezon da şampiyonluk hedefiyle sahaya çıkıyorlar. Biz ise ilk kez 1. Amatör Küme'de mücadele ediyoruz. Sezonu Turkse Rangers ile 2-2 berabere kalarak açtık ve Park Houthalen deplasmanında son dakika golüyle mağlup olduk. Ancak bu hafta Koersel karşısında yakaladığımız fırsatları iyi değerlendirdik. Tek üzüntümüz, kaptanımız Ferhat Teker’in kırmızı kartla oyundan atılması oldu. Taraftarlarımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim, başarımızın devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Haber ve fotoğraflar Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.