Berlin Senatosu 10. sınıfı bitiren ancak henüz yolunu çizememiş, bir eğitim veya meslek seçimi yapamamış çocukların boşluğa düşmesini engellemek amacıyla sunulan  zorunlu eğitimin 11 yıla çıkartılmasına yönelik projeyi onayladı.

Proje; 10'uncu sınıfı bitiren, fakat henüz mesleki eğitim, liseye geçiş, meslek okulunda bir kurs veya gönüllü hizmet  gibi bir yolu seçememiş öğrencilere daha net bir gelecek perspektifi sunmak ve oluşan boşlukların önüne geçilmesini amaçlıyor.

Kararda belirtildiği üzere 10’uncu sınıftan sonra herhangi bir eğitim veya meslek seçimi yapmış olan çocuklar bu zorunluluktan muaf tutulacak.

Berlin Eğitim Senatörlüğü Sözcüsü, Berliner Zeitung’a verdiği demeçte, "Zorunlu 11'inci yıl ile öğrencilerin çalışma hayatına geçişi kolaylaştırılacak" ifadesini kullandı. 

Proje detayları
Getirilen zorunluluk aynı zamanda Berlin Eğitim, Gençlik ve Aile Senatörü Katharina Günther-Wünsch'in (CDU) en önemli projelerinden biri olarak görülüyor. Projede yer alan diğer hususlar şu şekilde sıralanıyor:

  • 2024/25 öğretim yılından itibaren ortaöğretim I düzeyinde mesleki yönlendirme güçlendirilecek.
  • Eğitim almak isteyen ve henüz eğitim yeri bulamayan öğrencilere yönelik olarak daha fazla gencin ikili mesleki eğitime girmesini kolaylaştırmak amacıyla, 2024/2025 öğretim yılından itibaren Berlin eğitim modeli (BAM), düzenli olarak uygulamaya konulacak.
  • Entegre Mesleki Eğitim Hazırlığı (IBA), 2025/2026'dan itibaren daha pratik olacak şekilde tasarlanacak.
  • Daha fazla staj ve daha yoğun eğitim desteği ile kariyer yönelimi geliştirilecek.
  • Ana okullar aynı zamanda ortaöğretim okullarıyla işbirliği sağlayacak.
  • Öğrenci verilerinin toplanması ve kullanılması, daha hedefe yönelik tavsiyelerin sağlanması ve ek tavsiye ihtiyaçlarının erken bir aşamada belirlenmesi için geliştirilecek

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Almanya’da bir binada çıkan yangında Türk anne ve oğlu hayatını kaybetti Almanya’da bir binada çıkan yangında Türk anne ve oğlu hayatını kaybetti

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi