Türkiye’de geçirdiği izin zamanı sonrası yaşadığı ülkeye dönmek için yola çıkan gurbetçi, sınır kapısında beklerken çektiği video ile gündem oldu. Yurtdışında yaşayan gurbetçileri “bacasız fabrika” olarak nitelendiren adam, devlettin gurbetçilere her yıl 1000 euro harçlık vermesi gerektiğini savundu.

Videoda toplam 7 bin euro ile Türkiye’ye geldiğini söyleyen gurbetçi vatandaş, geri dönüşte cebinde sadece 600 euro kaldığını iddia ederek, her yıl Türkiye’ye döviz getirdiğini belirtti. Yıl boyunca çalışıp kazandıklarını Türkiye’de harcadığını söyleyen gurbetçi, yılın 11 ayı çalışıp paralarını yurtdışında harcayan Türk yurttaşlarına da tepki gösterdi.

Videodaki kişi, geçtiğimiz günlerde gurbetçilere ek vergi getirilmesini savunan gazeteci Fatih Altaylı’ya da gönderme yaptı.

Çektiği videoda isyanını dile getiren gurbetçi aynı zamanda devletten isteklerini de şu sözlerle sıraladı:
"Otoban ve köprüler bizlere ücretsiz olmalı, devletimiz bize 1000 euro harçlık versin biz Türkiye'nin bacasız fabrikasıyız ülkeye döviz sokuyoruz. İnternet de bir ay ücretsiz olsun."

İşte sosyal medyada gündem olan açıklamalar:

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Türkiye’de aracında değişiklik yaptıran gurbetçiye 44 bin euro ceza kesildi Türkiye’de aracında değişiklik yaptıran gurbetçiye 44 bin euro ceza kesildi

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş