Hollanda Demiryolları (NS) çalışanları, Hollanda İşçi Sendikaları Konfederasyonu (FNV) çağrısıyla 11 Eylül Çarşamba günü ulusal çapta iş bırakma eylemi yapacak. Eylemin sabah saat 04.00 ile 08.00 arasında olacağı belirtildi. Aynı hafta içinde temizlik, inşaat ve şehir içi ulaşım sektörlerinde de grevler gerçekleştirilecek.

FNV, demiryollarındaki grevin temel nedeninin, ağır iş yüküne sahip çalışanların erken emekli olabilmesi için yapılan düzenlemenin 2025 yılında sona erecek olması ve henüz bir alternatifin geliştirilmemesi olduğunu açıkladı.

Bu yıl Türkiye’yi ziyaret eden gurbetçi sayısı 3 milyona yaklaştı Bu yıl Türkiye’yi ziyaret eden gurbetçi sayısı 3 milyona yaklaştı

NS çalışanları, düzensiz çalışma saatleri ve ağır fiziksel iş yükü nedeniyle mevcut çalışma koşullarının 68 yaşına kadar sürdürülemez olduğunu savunuyor. Bu durum, özellikle tren sürücüleri ve bakım personeli için geçerli. FNV, bu sorunları çözmek amacıyla NS yönetimine grev planını bildirdi ve güvenlik sorunlarının önceden ele alınmasını talep etti.

NS çalışanlarının grevinden önce, 9 Eylül'de temizlik sektöründe ve 10 Eylül'de de şehir içi ulaşımda greve gidileceği belirtiliyor. FNV aynı hafta içerisinde metal ve endüstri sektörlerinde de yerel eylemlerin olacağını açıkladı.

FNV, bu eylemlere katılımın giderek arttığını belirterek, tüm çalışanları bu grevlere katılmaya çağırdı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş