Brüksel'de yaşayan yabancıların yüzde 16'sından fazlası, 13 Ekim'de yapılacak yerel yönetim ve eyalet meclisi seçimlerinde oy kullanmak üzere kayıt yaptırdı. Bu bölgede ilk kez 50.000'den fazla yabancı seçmen sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Buna karşı Flaman ve Valonya'da (Walon) ise kayıt oranlarında düşme yaşandı.

FPS Home Affairs tarafından yayınlanan son verilere göre, Brüksel'de yaşayan Belçika vatandaşı olmayanların yüzde 16.2'si seçimlerde oy kullanmak üzere kayıt yaptırdı. Brüksel bölgesinde AB vatandaşı olan seçmenlerin yüzde 17.09'u, AB vatandaşı olmayanların ise yüzde 13.25'i kayıt yaptırarak oy kullanma hakkını elde etti. Yabancı uyruklu seçmenlerin sayısı tüm seçmenlerin yüzde 7.7'sini oluşturuyor. Özellikle Saint-Gilles, Ixelles, Saint-Josse-ten-Noode ve Etterbeek gibi komünlerde yabancı seçmenlerin sayısı oldukça yüksek.

Flaman ve Valonya bölgeleri
Brüksel'deki katılım oranlarına kıyasla, Flaman bölgesinde yabancı seçmenlerin katılımı daha düşük seviyelerde kaldı. AB vatandaşı seçmenlerinin sadece yüzde 10,4'ü ve diğer ülkelerden gelenlerin yüzde 7,67'si kayıt yaptırdı. 

Valonya'da ise AB üyesi ülkelerden gelen her dört kişiden biri (yüzde 24,6) ve diğer ülkelerden gelenlerin yüzde 18,62'si yerel seçimlerde oy kullanmak üzere kayıt oldu. 

Belçika, 2006 yılından bu yana yabancı ülke vatandaşlarının yerel seçimlere katılmasına izin veriyor. Ancak bu hakkı kullanmak için belirli koşulları yerine getirmek ve internet üzerinden veya yerel yönetimlere kayıt yaptırmak gerekiyor. Ekim ayında yapılacak seçimlere kayıt süresi temmuz ayının sonunda bitti.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Antwerpen’de başkasına ait bir aracın lastiğini kasıtlı indirene ceza verilecek Antwerpen’de başkasına ait bir aracın lastiğini kasıtlı indirene ceza verilecek

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş