Bulgaristan tarafından 14 Mart 2023 tarihi itibariyle kaldırılan dezenfekte ücreti, temmuz ayında yeniden uygulamaya alınmış ancak Türk yetkililerin müdahalesi sonucu kaldırılmıştı. Yaklaşık bir aydır ücret almayan Bulgaristan bu ay yeniden ücret almaya başladı.

Sofya Ticaret Müşavirliğinden elde edilen bilgiye göre, Bulgaristan 1 Ağustos itibariyle Kapıkule, Hamzabeyli ve Dereköy sınır kapılarından çıkan araçlara uygulanan dezenfeksiyona ilişkin yeniden ücret almaya başladı.

Araç dezenfeksiyonu için binek araçlarından 7 Leva (3,5 euro) otobüs ve minibüslerden 13 Leva (6,5 euro) ve yabancı plakalı tırlardan 40 Leva(20 euro) ücret alınıyor.

Sınır kapılarındaki dezenfekte ücreti daha önce büyükbaş hayvanlarda görülen mavi dil hastalığı nedeniyle konmuş sonraki dönemde kaldırılmıştı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Avusturya Ulusal Konsey Seçimleri ile ilgili bilinmesi gerekenler Avusturya Ulusal Konsey Seçimleri ile ilgili bilinmesi gerekenler

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş