BELÇİKA

Dönüş yolunda aşırı hız yapan gurbetçinin ehliyetine el konuldu

Türkiye’deki tatilinden sonra Belçika’ya dönmek için yola çıkan gurbetçi, Sırbistan’da hız sınırını aştığı için ehliyetini polise teslim etmek zorunda kaldı.

Abone Ol

Her ülkenin otoyollarında belirlediği bir hız limiti bulunmakta. Avrupa’da ülkeden ülkeye göre değişiklik gösteren bu kurallara uyulmadığı zaman ciddi cezalar ile karşılaşılabilmekte. Bunun son örneğini Türkiye’deki tatili sonrası Belçika’ya dönmek için yola çıkan bir gurbetçi yaşadı.

Sılayolu.com sitesinin haberine göre Sırbistan’da otoyol hız sınırını aşan H.E. adlı vatandaş, hem ehliyetinden oldu hem de 40 bin dinar ceza ödemek zorunda kaldı.

Sırbistan otoyollarında araçların hızını ölçmek için çeşitli noktalarda radarlar bulunmakta. Aşırı hızlı gittiği tespit edilen sürücülere ise yüklü para cezaları kesilmekte. Örneğin,  Belgrad şehrinden Hırvatistan sınırına kadar olan 100 kilometrelik mesafe 50 dakikada, Niş - Belgrad-arasındaki mesafe ise 1 saat 59 dakikada aşılabiliyor. Bir sürücü iki nokta arasında belirlenen süreden daha kısa bir sürede seyahat ediyorsa, hız limiti aşmış oluyor. Yapılan inceleme sonucunda bu sürücünün hız sınırını ne kadar aştığı tespit edilerek kendisine ceza kesiliyor. 170 KM hız sınırını aşanların da ehliyetine el konuluyor.

Ehliyetine el konuldu, para cezası kesildi
Sılayolu.com sitesine yaşadıklarını anlatan H.E şunları dile getirdi: “Ddönüş yolunda Niş - Belgrad istikametinde Belgrad gişelerine geldiğimde Polis tarafından çevrildim. Polis alınan ölçümlere bağlı olarak saatte 181 km hız yaptığımın tespit edildiğini söyleyerek pasaport ve ehliyetimi istedi. Polisler bu ihlal için 40.000 bin dinar ceza kesileceğini ve ehliyetime 3 ay el konulacağını belirterek mahkemeye çıkacağımı söylediler. Ertesi gün nöbetçi mahkemeye çıkarıldım. Hakim yaptığım hız ihlaline itirazımın olup olmadığını sordu, bende cezamı bildiğim için her hangi bir itirazda bulunmadım. Hakim, mahkeme tarafından 40.000 dinar ceza kesilerek ehliyetime el konulduğunu ülke içerisinde aracımı kullanamayacağımı, cezamı ödedikten sonra aracımı bir başka şoförün kullanabileceğini ve bu sayede Sırbistan’ı terk edebileceğimi söyledi.”

H.E,  Belgrat’tan bir şoför tutarak Hırvatistan üzerinden ülkeyi terk ettiğini dile getirdi.

Sırbistan’da ağır cezalar kesiliyor
Sırbistan’da bir kaç yıl önce aşırı hız yapan sürücülere ağır cezalar verilmeye başlanmıştı. Saatte ortalama hızı 141 ile 150,5 km olanlara 1000 dinar (8,5 euro) 121 ile 140 km arasında olanlara 3 bin Dinar (25 Euro),  151 ila 160 km arasında olanlar da 10 bin dinar (85 euro) para cezası kesilmekte.

Ortalama hızı saatte 161 ila 180 km arasında olanlara 20 bin dinar (170 euro) para cezası verilirken ehliyetine de 1 ay süreyle el konuluyor. Ortalama 181 ila 200 kilometre hızla seyahat eden sürücülere ise 40.000 dinar (340 euro) para cezası kesiliyor ve ehliyetlerine 3 ay süreyle el konuluyor. 

Otobanda saatte 230 km’nin üzerinde hızla giden sürücülere ise 30 - 60 gün arasında hapis cezası veriliyor.

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Silayolu.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.