Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), gençler arasında sosyal medyanın problematik kullanımına yönelik önemli uyarılarda bulundu. Yeni raporlara göre, her 10 gençten biri sosyal medyaya bağımlı hale gelmiş durumda ve bu bağımlılık depresyon, anksiyete ve düşük okul performansına yol açıyor. DSÖ bu konuda acil eylem çağrısında bulundu.

Yeni DSÖ raporunda, sosyal medya kullanımının gençler arasında kontrolsüz bir şekilde arttığı ve bu durumun ciddi psikolojik sorunlara yol açabileceği belirtildi.

DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge, gençler arasında sosyal medyanın kontrolsüz kullanımının depresyon, zorbalık, anksiyete ve düşük akademik performans gibi sorunlara neden olduğunu vurguladı.

Bağımlılık tehlikeli boyutlarda
2022 verilerine göre gençlerin yüzde 11'i sosyal medya kullanımında bağımlılığa benzer davranışlar sergiliyor. Bu oran, dört yıl öncesine göre ciddi bir artışa işaret ediyor. 

Romanya sosyal medya bağımlılığı oranında en yüksek ülke olarak dikkat çekiyor. Hollanda ise en düşük genç sosyal medya bağımlısına sahip ülke.

Belçika’nın Flaman bölgesindeki gençlerin yüzde 9’u sosyal medyaya bağımlı hale geldi ve bu oran Avrupa ortalamasına yakın. Kızların yüzde 13'ü, erkeklerin ise yüzde 9'u sosyal medyayı kontrol etmekte zorlanıyor.

Acil önlem alınmalı
DSÖ araştırmacısı Natasha Azzopardi-Muscat, sosyal medyanın gençler üzerinde kontrolü ele geçirmemesi gerektiğini, gençlerin bu platformları sorumlu bir şekilde kullanmayı öğrenmeleri gerektiğini belirtiyor. Bu nedenle hükümetlerin ve okulların gençleri bilinçlendirecek adımlar atması gerektiği savunuluyor.

DSÖ, hükümetleri acil önlemler almaya davet ediyor. Okulların, sosyal medyanın sağlıklı ve sorumlu kullanımına dair eğitimler vermesi öneriliyor.
Haber: Halil Uygun

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Her dört kanser vakasından biri sağlıklı yaşam tarzı ile önlenebilir Her dört kanser vakasından biri sağlıklı yaşam tarzı ile önlenebilir

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi