Türkiye’den Bulgaristan’a giren tırda 51 bin kaçak sigara yakalandı Türkiye’den Bulgaristan’a giren tırda 51 bin kaçak sigara yakalandı

Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan  da takip edebilirsiniz.

Fas Kralı VI. Muhammed, ülkedeki aşırı kuraklık nedeniyle vatandaşlardan bu yıl Kurban Bayramı’nda hayvan kesmemelerini istedi. Kral özellikle düşük gelirli vatandaşların mağdur olmaması adına bu çağrıyı yaptığını belirtti.

Kral, Dini İşler Bakanı tarafından televizyonda okunan mesajında, "Ülkemizin karşı karşıya olduğu iklim ve ekonomik zorluklar nedeniyle hayvan varlığında ciddi bir azalma yaşandı. Bu durum, birçok vatandaş için maddi sıkıntı yaratabilir" ifadelerini kullandı.

Kral VI. Muhammed, özellikle düşük gelirli vatandaşların mağdur olmaması için bu çağrıyı yaptığını belirtti. Kurban ritüelinin bu koşullarda birçok insan için büyük zorluk yaratacağını vurguladı.

Kral, Kurban Bayramı'nın hayvan kesimi olmadan da kutlanabileceğini belirtti. Namaz kılmak, yardımlaşmak ve ihtiyaç sahiplerine bağışta bulunmak gibi diğer ibadetlerin devam edebileceğini söyledi.

Avustralya'dan koyun ithal edildi
Son altı yıldır resmi olarak kuraklığın yaşandığı Fas’ta koyun ve sığır sürülerinin %38 oranında azaldığı belirtiliyor. Özellikle son yıllarda kuraklık nedeniyle yağış miktarı yüzde 53 düştü, bu da hayvancılığı ciddi şekilde etkiledi. Azalan hayvan sayısı, et fiyatlarının fahiş şekilde yükselmesine neden oldu. Ülke, yakın zamanda 100 koyuna kadar Avustralya'dan ithal etmek için bir anlaşma imzaladı.

Bu, Fas’ın kuraklık nedeniyle Kurban Bayramı’nı kısıtladığı ilk durum değil. 1981 ve 1996 yıllarında da benzer önlemler alınmıştı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan  da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.