ALMANYA

Frankfurt’ta arabasından vazgeçenlere 49 euro'luk toplu taşıma bileti

Almanya’nın Frankfurt kentinde arabasından vaz geçenlere tanınacak 49 euroluk Almanya Bileti (Deutschlandticket) teşviki 1 Temmuzda başladı. İşte detaylar…

Abone Ol

Frankfurt’ta Mayıs ayı başında kabul edilen “Klimastadt Frankfurt” koalisyon programının bir parçası olan ve yaya, bisiklet veya toplu taşıma kullanımını artırmayı hedefleyen teşvik programı 1 Temmuz 2024 tarihinde yürürlüğe girdi. Buna göre kendi arabasından vazgeçen vatandaşlara, bir yıl boyunca 49 euro'luk Almanya Bileti (Deutschlandticket) hakkı tanınmaya başlandı. Bu teşvik Frankfurt’un yanı sıra Darmstadt ve Marburg’da da uygulanıyor.

Kimler başvurabilir? 
Frankfurt'ta ikamet eden, 18 yaşından büyük olan ve başvuru sırasında veya en fazla üç ay öncesinde, içten yanmalı motorlu veya hibrit arabasını satan, hurdaya çıkaran ya da başkasına veren kişiler bu teşvikten yararlanabiliyor. Aynı hanede sadece bir kişi bu yardımdan yararlanabiliyor. Ayrıca elektrikli araçlar teşvik kapsamına girmiyor.

Projenin detayları 
Bu proje için 500.000 Euroluk bir bütçe ayrıldı. Bütçenin yaklaşık 850 teşvik için yeterli olacağı düşünülüyor. Proje, Frankfurt Trafik A.Ş., Frankfurt Ulaşım Şirketi (VGF) ve Ulaşım Dairesi tarafından yürütülecek ve bir yıl sürecek. Biletler, Hauptwache’deki VGF Hizmet Merkezinde “çip kart” olarak verilecek.

Başvuru süreci 
Başvuru sahiplerinin önce posta yoluyla Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi’nden (KBA) merkezi araç kaydının bir özetini talep etmeleri gerekiyor. Bu belgeyi aldıktan sonra, VGF’nin Hauptwache’deki bilet merkezine başvurarak çip kart şeklindeki Almanya bileti alınabiliyor.

Resmi kayıtlara göre Frankfurt’ta yaklaşık 430 bin kayıtlı araç bulunuyor. Şehirde 626 bini reşit, yaklaşık 770 binin üstünde insan.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.