Gaz fiyatındaki artış, süpermarketlere yeni zorunluluk, 21 yaşın altındakiler için yeni tasarruf paketi, vergi iadesi… Temmuz 2024'te gerçekleşecek bazı değişiklikleri sizler için listeledik.

İşte 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girecek değişiklikler…

Gaz referans fiyatında artışı
Her ay olduğu gibi CRE (Enerji Düzenleme Komisyonu), gaz tedarikçilerinin kullandığı gösterge niteliğinde olan gaz satış fiyatı yayınlıyor. Bu referans fiyat , Haziran 2024'e kıyasla Temmuz 2024'te %11,7 artıyor. CRE bu artışın temel olarak toptan eşya fiyatlarının artması ve gaz dağıtım şebekelerinde yeni fiyatların uygulanmasından kaynaklandığını belirtti.
Daha fazla bilgi için CRE web sitesine bakabilirsiniz

Vergi iadeleri banka hesaplarına yatacak
Vergi iadesinden yararlanacak olan mükelleflere iadeler 24 Temmuz 2024 Çarşamba veya 31 Temmuz 2024 Çarşamba günü banka hesaplarına yatacak. 
Vergi idaresi banka bilgilerinizi bilmiyorsa, size 24 Temmuz 2024 Çarşamba ile  23 Ağustos 2024 Cuma tarihleri arasında bir çek gönderilecek. Teslimat süreleri nedeniyle çekin elinize ulaşması biraz gecikebilir.

Çevrimiçi vergi beyanı düzeltme hizmeti
2024 yılı gelir vergisi beyannamenizi doldururken unutulan bir şey varsa veya bir hata yaptıysanız,  31 Temmuz 2024'ten itibaren bu öğeleri düzeltme hakkınız bulunmakta. Bunun için vergi dairesi web sitesinin kendi özel alanına bağlanmanız ve "Çevrimiçi düzeltmeye erişin" seçeneğini tıklamanız gerekecektir.
Vergi beyannamesi düzeltme hizmeti 4 Aralık 2024 tarihine kadar açık olacak.

Gelecek için iklim tasarruf planı hayata geçiyor
1 Temmuz Pazartesi gününden itibaren yeni bir tasarruf paketi mevcut olacak. Gelecekteki iklim tasarruf planı (PEAC) olarak adlandırılan bu plan 21 yaş altı gençler için oluşturuldu. Ailelerin çocuklar doğar doğmaz açabileceği yeni tasarruf planında çocuk reşit olana kadar birikim yapılabiliyor. Reşit olan çocuk bu yaştan sonra birikimini kullanabiliyor.
PEAC'ın tavanı Livret A ile aynı miktar olan 22.950 euro olarak belirlendi. Öte yandan oranı finansal piyasaya ve şirketlerin performansına bağlı olacak. 
PEAC hakkında bilgi için www.economie.gouv.fr sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Süpermarketlere yeni zorunluluk
Pazartesi gününden itibaren süpermarketler, miktarı düşen ve fiyatı artan ürünleri açıkça belirtmek zorunda kalacak. Büyük ve orta ölçekli mağazalar için geçerli olan bu kurala göre ürünün miktarı fiyat değiştirilmeden düştüğünde veya fiyatı artması halinde bu bilgileri ilgili ürünlerin hemen yakınında belirtilmesi gerekecek.
Bu bilgilendirme yükümlülüğünü ihlal edenlere 3.000 euro ile 15.000 euro arasında para cezası kesilecek.

Paris'te kiralara yeni tavan fiyat
Kısa dönem POAris’te kalacak kişileri ilgilendiren bir değişik olacak. Bu şehirde konutların kiralarına yeniş tavan fiyat uygulanacak. İstisnai durumlar dışında kira tutarının belirli bir eşiği aşmaması gerekiyor . Konut kiraları metrekare sayısına, coğrafi bölgeye, inşaat dönemine ve hatta oda sayısına bağlı olarak belirleniyor.
1 Temmuz 2024'ten itibaren uygulanacak tavan fiyatlara Drihl web sitesinde (Bölgesel ve Bölümler Arası Konaklama ve Barınma Müdürlüğü) ulaşılabilir .

Küçük konutlara yeni düzenleme
Yüzey alanı 40 m² veya daha az olan konutların DPE (Enerji performansı) teşhisi hesaplama yöntemi değişiyor. Bu şekilde birçok konut termal filtre kategorisine dahil edilecek.

Konutun DPE değerlendirmesi 1 Temmuz 2021 ile 1 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilmişse, Ademe web sitesinden (Ekolojik Geçiş Ajansı) yeni enerji performansı teşhis etiketini doğrulayan bir belgeyi indirebilirsiniz.
©Sonhaber.eu

Üç haftada 400 bin gurbetçi Kapıkule Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı Üç haftada 400 bin gurbetçi Kapıkule Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.