Türkiye Milli takımı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) Çarşamba günü Çekya ile karşılaştı. Türkiye, Çekya'yı 1-2 yendi. Bu skordan sonra Hollanda’nın birçok şehrinde yaşayan Türk vatandaşları meydanlarda ve sokaklarda kutlama yaptı.

Rotterdam
Kutlamaların geleneksel merkezi halinde gelen Rotterdam merkez bölgesi dün akşam da doluydu. Arabaları ve motorları ile Hofplein ve Hofpleinvijver'de de kutlama yapan gruplar görüldü. Hofplein meydanı en fazla kalabalığın toplandığı alan oldu.  Kruisplein'de birçok taraftar toplandı. Ayrıca Coolsingel, Meent ve Aert van Nesstraat kavşaklarında da birçok taraftar toplandı. Şehirde havai fişek sesleri de duyuldu. Hofplein’a çıkan yollar kalabalık nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Amsterdam
Türkiye'nin galibiyetinin ardından Amsterdam’da da kutlamalar yapıldı. "Finale doğru!" sloganları eşliğinde araçlarla turlanıp korna çalan gruplar özellikle Slotermeer'de yoğunlaştı. Yüzlerce taraftar Plein '40-'45'te kutlama yaptı.  Polis, düzenin korunması ve güvenliğin sağlanması için bölgede hazır bulundu. Plein '40-'45 çevresindeki bazı yollar, yoğunluğun daha da artmasını önlemek amacıyla trafiğe kapatıldı.

Amersfoort
Amersfoort'ta da şehir merkezinin hemen dışındaki 'boğa heykeli' olan kavşakta kutlamalar yapıldı. Polis, hizmet araçlarını kavşağa park ederek taraftarların yolu kapatmasını önledi. Böylece kavşak, diğer araç trafiği için açık kaldı.

Apeldoorn
Apeldoorn'da durum farklı değildi, yüzlerce taraftar sokaklara çıktı. Normalde Hollanda milli takımı kazandığında kutlamaların yapıldığı 'Oranje kavşağı' bu kez Türklerin kutlama alanı oldu. İlk başta yoğun şekilde araçlarla turlar atıldı ve kornalara basıldı. Ayrıca kavşağın ortasında havai fişek ve meşaleler yakıldı. Polis ve belkediye aşırı yoğunluk nedeniyle trafik güvenliğinin tehlikeye girmemesi için kavşağı tamamen kapatma kararı aldı. 

Enschede
Enschede'de de Türkiye'nin bir üst tura çıkmasını kutlamak için taraftarlar sokaklara döküldü. Broekheurne-Ring ve Buurserstraat kavşağında trafik neredeyse durdu. Kavşakta birçok taraftar bayrak ve meşalelerle kutlama yaptı.

Zuiderval/Spaansland bölgesinde de yüzlerce kutlama yapan taraftar vardı. Polis, bazı yolları ve Spaansland'ı kapattı. Trafik başka yollara yönlendirildi. McDonald's'ın otoparkında yüzlerce taraftar toplandı. Çoğu taraftar bir buçuk saat sonra evlerine döndü.

Türkiye son 16’ya kaldı
Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) F Grubu'ndaki son maçında karşılaştığı Çekya'yı uzatma dakikalarında attığı golle 2-1 yendi. Böylece grubunu 6 puanla ikinci sırada tamamlayarak turnuvada son 16'ya kalmayı başardı.
Türkiye son 16 turunda Avusturya'yla eşleşti, maç 2 Temmuz'da oynanacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş