FRANSA

Fransa’da 18/112 acil çağrı numarasında önemli değişiklik

Fransa’da itfaiye, polis, gibi devlet kurumlarının kullandığı 18/112 acil çağrı numarasından yapılan geri aramalarda farklı bir numara gözükecek.

Abone Ol

Telefonumuzda 0800 ile başlayan bir numara göründüğünde çoğumuz bunun bir dolandırıcılık veya özel tarifeli bir numara olduğunu düşünerek cevap verme zahmetine bile girmiyoruz. Ancak Fransa'da, 1 Ekim 2024'ten itibaren 18/112 acil çağrı operatörlerinin yaptığı tüm geri aramalar 0 800 112 112 numarasıyla tanımlanmaya başlandı. Bu numara sizi aradığında, gönül rahatlığıyla telefonu açabilir ve cevap verebilirsiniz.

Bu tarihten itibaren, itfaiye, polis, jandarma ve Samu operasyon merkezlerinin operatörleri  size ulaşmak istediklerinde telefon ekranınızda 0 800 112 112 numarası görünecek. Bu arama, satış veya dolandırıcılık amaçlı değil, acil bir durumla ilgili bir çağrı olacak.

Eğer bu numarayı cevapsız bırakırsanız, tekrar aranacak ve doğru birime yönlendirileceksiniz. Aramanın ücretsiz olduğunu da unutmayın.
 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.