Fransa’da tamamlayıcı sağlık sigortası (Mutuelle) primlerine gelecek yıl itibariyle bireysel ve emekli sözleşmelerinde yüzde 4,5 ila yüzde 8,5 arası, şirket çalışanlarına ise 5,5 ile yüzde 9,5 arasında zam yapılacak.

Addactis, önümüzdeki yıl tamamlayıcı sağlık sigortası primlerinde yüzde 5,5 ila yüzde 9,5 arasında artış beklendiğini raporladı. Açıklanan rapora göre; bireysel ve emekli sözleşmelerinde de yüzde 4,5 ila yüzde 8,5 arasında bir yükselme öngörülüyor.

2024 yılında da benzer bir artış yaşanmış ve toplu sözleşmelerde yüzde 8 ila yüzde 12,5, bireysel sözleşmelerde ise yüzde 9 ila yüzde 11 arasında artış yaşanmıştı.

Raporda fiyat artışının arkasında yatan başlıca nedenler arasında sağlık harcamalarının yükselmesi, enflasyon, yaşlanan nüfus ve bazı sağlık masraflarının Sosyal Güvenlik’ten tamamlayıcı sigortaya aktarılması geliyor.

Mutuelle nedir?
Fransa’da sosyal sağlık sigortasına sahip olan kişilerin hastaneye kaldırılması, tedavi görmesi veya reçeteyle ilaç satın alması halinde bu harcamaların yalnızca bir kısmı sigorta tarafından karşılanmakta. Harcamalarda sosyal sigortanın karşılamadığı kısmı, Mutuelle olarak adlandırılan, özel sağlık sigortaları tarafından ödenmekte veya iade edilmekte. bir sosyal sigorta çeşidi olmayan Mutuelle 
sigortanın ödemediği ek harcamaları karşılamaya yarayan tamamlayıcı özel sağlık sigortalarıdır.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Fransa’da 1 Ekim’de yürürlüğe girecek değişiklikler Fransa’da 1 Ekim’de yürürlüğe girecek değişiklikler

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi