FRANSA

Fransa’da okul yardımı (ARS) alamayan aileler de bu yardımdan yararlanabilir

Fransa’da ailelerin bütçesine katkıda bulunmak için ödenen Okul Yardımını (ARS) gelir sınırına göre kaçıranlar da bu yardımdan yararlanabilir.

Abone Ol

Fransa’da 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için ödenecek Okul Yardımı (ARS) hesaplara yattı. Ancak bu yardımı gelir tavan sınırı nedeniyle kıl payı kaçıran aileler okula dönüş ödeneği farkı alabilmeye hak kazanıyor.

ARS’den faydalanabilmek için, bakmakla yükümlü olunan çocuk sayısına göre belirlenen gelir sınırı 2024 yılı için tek çocuklu ailelerde 27 bin 141 euro, iki çocuklu ailelerde 33 bin 404 euro, 3 çocuklu ailelerde 39 bin 667 euro ve 4 çocuklu ailelerde ise 45 bin 930 euro olarak belirlendi. Bu gelir sınırını biraz aşan aileler de farklılaştırılmış ARS’den yararlanabiliyor.

Farklılaştırılmış ARS miktarı ise ailenin gelir miktarı ile ilgili tavan gelir sınırı arasındaki fark ve çocuk sayısına göre hesaplanıyor.

2024 ARS miktarları
Fransa’da 3 milyon haneye ARS ödemesi yapılıyor. Ailelerin okul masraflarını karşılamalarına yardımcı olmak amacıyla verilen 2024 ARS miktarları şu şekilde:

  • 6-10 yaş arası çocuklar için 416,40 euro, 
  • 11-14 yaş arası çocuklar için 439,38 euro 
  • 15 yaşından büyük çocuklar için 454,60 euro 

Beyan zorunluluğu
Normal şartlarda ARS ve farklılaştırılmış ARS her yıl Ağustos ayında otomatik olarak ailelere ödeniyor. Henüz CAF sistemine kayıtlı olmayan ailelerin bu kaydı yaptırarak gelir beyanında bulunması gerekiyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.