Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.
Başta Almanya olmak üzere Avrupa’da yaşayan ve bazı nedenlerle Türk vatandaşlığından çıkan ancak şimdi yeniden Türk vatandaşı olmak isteyen gurbetçilerimiz için başvuru işlemleri daha kolay hale getirildi.
Düzenleme ile ilgili, Almanya örneğinden yola çıkarak bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, “Almanya’da yaşayan ve çeşitli sebeplerle kendi isteği ile Türk vatandaşlığından müsaade isteyen vatandaşlarımızın Almanya’da yürürlüğe giren Çifte Vatandaşlık Yasası sonrası yeniden Türk vatandaşlığına kolay ve zahmetsiz bir şekilde geçebilmesi için gerekli çalışmaları tamamladık.” ifadesini kullandı.
Sırakaya sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, başvuru sürecinin daha hızlı ve etkin bir şekilde işleyebilmesi için çevrimiçi randevu ve belge yönetimi sistemlerinin devreye alındığını belirtti. Ayrıca, başvuru işlemleri sırasında gerekli belgeler ve süreçle ilgili detaylı bilgilendirme sağlanarak vatandaşların işlemlerinin kolaylaştırıldığını sözlerine ekledi.
Türk vatandaşlığına geçiş için gerekli belgeler
Türk vatandaşlığına yeniden kabul için vatandaşlarımızın şu belgeleri hazır bulundurması gerekmekte:
- Geçerli pasaport,
- Noter onaylı ve yeminli tercüman tarafından hazırlanmış medeni hal belgesi,
- Türk vatandaşlığından ayrıldıktan sonra medeni durumda değişiklik varsa (evlilik, boşanma, dul kalma gibi) buna dair belgeler ve tercümeleri,
- Evli olanlar için eş ve çocuklarla aile bağını gösteren nüfus kayıt örneği ve tercümeleri,
- Kimlik bilgilerinde değişiklik varsa bunu gösteren belgeler,
- 2 adet biyometrik fotoğraf,
- Hizmet bedelinin (15 euro) yatırıldığını gösteren makbuz.
Başvuru sürecine dair detaylı bilgilere www.konsolosluk.gov.tr adresinden ve başkonsolosluklar aracılığıyla ulaşılabiliyor. Ayrıca, başvuru süreci e-Devlet üzerinden de takip edilebiliyor.
Başvuru nerede ve nasıl yapılır?
Türkiye dışında yaşayan gurbetçilerimiz, www.konsolosluk.gov.tr adresi üzerinden çevrimiçi olarak başvuru sürecini başlatabilir. Başkonsolosluklardan alınan randevuda istenen belgelerin tesliminden sonra başvuru süreci tamamlanıyor.
Türkiye’de yaşayan vatandaşlar ise Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine giderek başvurularını yapabiliyor.
©Sonhaber.eu
Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.
WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.