BELÇİKA

Her dört kanser vakasından biri sağlıklı yaşam tarzı ile önlenebilir

Kom op tegen Kanker kurumu, kanser vakalarının yüzde 40'ının sağlıklı bir yaşam tarzıyla önlenebileceğini belirterek yeni bir kampanya başlattı.

Abone Ol

Kom op tegen Kanker adlı kuruluş, kansere karşı sağlıklı yaşam tarzının önemine dikkat çekerek "Yeni Hayatın Tadını Çıkaran" adlı bir hareket başlattı. Flaman bölgesinde başlatılan kampanya toplumu sağlıklı seçimler yaparak kansere karşı mücadele etmeye davet ediyor.

Araştırmalar, kanser vakalarının yüzde 40'ının sağlıklı bir yaşam tarzı ve uygun yaşam koşulları ile önlenebileceğini ortaya koyuyor. Kuruluşun genel müdürü David Vansteenbrugge, "Bu oran, önleme ve bilinçli yaşam tarzı seçimlerinin ne kadar büyük bir fark oluşturulacağını gösteriyor" dedi.

Herkese açık bir hareket
 “Yeni Hayatın Tadını Çıkaran” hareketi, sağlık bilimi, lezzetli yemekler ve eğlenceli ipuçlarını birleştirerek toplumun sağlıklı bir yaşam tarzına teşvik ediyor. Denieuwelevensgenieter.be web sitesinde paylaşılan pratik ipuçlarıyla, bireyler hayattan zevk alırken aynı zamanda sağlıklı seçimler yapabiliyor. Kom op tegen Kanker, şefler ve sağlık uzmanları ile işbirliği yaparak lezzetli ve sağlıklı tarifler sunuyor.

Alkol ve kanser arasındaki bağlantı
Hareketin ilk temalarından biri alkol tüketimi ve bunun kanserle olan bağlantısı. Kom op tegen Kanker'in yakın zamanda yaptığı bir araştırma, Flamanların yüzde 55'inin alkol ile yedi kanser türü arasındaki ilişkiyi bilmediğini ortaya koydu. Vansteenbrugge, "Bu bağlantı bilimsel olarak kanıtlanmış olsa da birçok kişi bu riski henüz fark etmiş değil" diyerek farkındalık çağrısında bulundu.

Kom op tegen Kanker, işlenmiş gıdalar, hareketsiz yaşam tarzı ve sağlıklı beslenme gibi diğer konularda da topluma rehberlik etmeyi amaçlıyor.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.