Hollanda’da hükümet yılbaşından itibaren kaçak yabancılara desteği kesiyor Hollanda’da hükümet yılbaşından itibaren kaçak yabancılara desteği kesiyor

Perşembe günü Romanya  Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Klaus Iohannis, adaylıktan çekildi. Cumhurbaşkanı Iohannis, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi destekleyeceğini duyurdu. 

Bu açıklamayla birlikte Rutte'nin 1 Ekim'de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den görevi devralacak kişi olması neredeyse kesinleşti.

Mark Rutte, NATO Genel Sekreteri olma konusunda tüm üye devletlerin desteğini aldığının bilinmesinden bu yana ilk kez açıklama yaptı. Rutte, "Her şeyin yolunda gitmesi benim için büyük bir onur" ifadesini kullandı.

Rutte, Perşembe akşamı bakanlığından ayrılırken orada bulunan gazetecilere, "Bu süreç çok uzun sürdü ve oldukça karmaşık bir süreç" dedi, yeni görevini "son derece ilginç bir pozisyon" olarak nitelendirdi.

Rutte, Hollanda'da koalisyon hükümetinin bozulması üzerine 7 Temmuz 2023'te istifa etmiş ve yeni hükümet kurulana kadar başbakanlık görevini sürdürüp ardından aktif siyaseti bırakacağını duyurmuştu.

NATO Genel Sekreterliği için resmi karar, 9-11 Temmuz'da Washington'da yapılacak NATO zirvesinde açıklanacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş