BELÇİKA

Hollanda Belçika’ya toprak sattı

Hollanda Salı gününden itibaren yüzölçümü bakımından biraz küçüldü. Weert belediyesi bir hektarlık toprağı Belçika’ya sattı.

Abone Ol

Weert Belediyesi Limburg Bölgesindeki Stramprooierbroek doğa alanı içerisinde bulunan bir hektarlık araziyi Belçika’ya sattı.

Söz konusu otlak alanının ilginç bir tarihi var ve bu tarih 1830'daki Belçika'nın bağımsızlık Savaşına kadar uzanıyor. Bu arazi başlangıçta Hollanda'ya aitti. Bağımsızlık savaşından dokuz yıl sonra Belçika’ya devredildi. Ancak bu süreç resmi olarak, yani kağıt üzerinde tamamlanmadı ve Stramproy Belediyesi'ne ait olarak kaldı. 1998'de Stramproy, Weert Belediyesi'ne dahil edildi.

Weert Belediye sözcüsü 1Limburg'a yaptığı açıklamada, futbol sahası büyüklüğündeki bu alanın şimdiye kadar bir işlevi yoktu. Ancak Hollanda ve Belçika arasında bir hektarlık arazi hakkında üç yıl boyunca müzakerelerde bulunuldu.

VRT News'e göre Belçika, bu otlak alanı nasıl değerlendireceğini inceleyecek. Ancak ilk aşamada arazi Belçikalı doğa koruma kuruluşu Het Limburgs Landschap'ın kontrolüne geçti.

Şimdilik Belçika'ya devredilen tek arazi parçası bu, ancak Stramproy bölgesindeki yollar ve patikalar da bu alanın içinde yer alıyor ve bunların geleceği hakkında henüz bir karar verilmiş değil. Ayrıca hayvanların otlatıldığı bir bölgeye bitişik olan arazi su yönetimi açısından da önemli olabilecek konumda.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.