Hollanda’da her yıl olduğu gibi bu yıl da Temmuz ayında birçok kişinin gelirinde değişiklik oluyor. Gelir artışı yaşayan kişilerin içinde çocuklu aileler de bulunuyor. 1 Temmuz 2024 itibariyle çocuk parası (kinderbijslag) miktarı artıyor. Bunun yanı sıra yoğun bakım gerektiren çocukları olan ailelere de çifte maaş ödenecek.

Çocuk Parası
Sosyal Sigortalar Kurumu (SVB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Temmuz ayında yılın ikinci çeyreğine ait ödemeler yapılacağı için, önümüzdeki aydan itibaren geçerli olan zamlı tarife Ekim ayından itibaren ailelerin banka hesaplarına yatmaya başlayacak. Temmuz ayı içinde yapılacak ödemeler bir önceki hesaplama üzerinden ödenecek.

Temmuz ayında, yılın ikinci çeyreğine ait ödenecek çocuk parası miktarı:
0-5 yaş arası çocuklar için, çocuk başına: 279,49 euro
6-11 yaş arası çocuklar için, çocuk başına: 339,38 euro
12-17 yaş arası çocuklar için, çocuk başına: 399,27 euro

Önümüzdeki aydan itibaren geçerli olan ve Ekim ayında ödenecek çocuk parası miktarı:
0-5 yaş arası çocuklar için, çocuk başına: 281,69 euro
6-11 yaş arası çocuklar için, çocuk başına: 342,05 euro
12-17 yaş arası çocuklar için, çocuk başına: 402,41 euro

Çifte çocuk parası
Ekstra bakıma ihtiyaç duyan çocukların ebeveynleri, 1 Temmuz'dan itibaren otomatik olarak çift çocuk yardımı alacaklar. Bu, Uzun Süreli Bakım Yasası (Wlz) kapsamında olan çocukları kapsamakta. Şu anda 5 yaşına kadar olan çocuklar için çocuk yardımı 279,49 euro, 11 yaşına kadar olan çocuklar için 339,38 euro ve 17 yaşına kadar olan çocuklar için 399,27 euro. Ayrıca, çifte çocuk yardımını altı ay geriye dönük olarak talep etmek de mümkün.

Konu ile ilgili olarak SVB’nin “Dubbele kinderbijslag” sayfasına bakabilirsiniz.

Hollanda’da 300 bin konutun kirası düştü: Kiranızda değişiklik olup olmadığını kontrol edin Hollanda’da 300 bin konutun kirası düştü: Kiranızda değişiklik olup olmadığını kontrol edin

Diğer ödenek miktarları
Diğer ödenek miktarları için Rijksoverheid tarafından yayınlanan “Uitkeringsbedragen per 1 juli 2024” dokümanına göz atsabilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş