Dört sağ partiden oluşan Dick Schoof başkanlığındaki hükümet, 2025 yılı planını ve bütçenin nasıl pay edileceğini açıkladı. Salı günü düzenlenen geleneksel Prinsjesdag’dan sonra, normal vatandaşın aklına takılan soruların başında önümüzdeki yıl gelir cüzdanlarının nasıl etkileneceği geldi.

Açıklanan rakamlara göre ortalama bir vatandaşın maaşı yüzde 4,3, Kraliyet ailesi üyelerinin maaşları ise yüzde 7 oranında artacak

Ortalama gelirde yüzde 4,3 artış
HR hizmet sağlayıcısı Visma Raet'in, Prinsjesdag'da açıklanan devlet bütçesine dayanarak yaptığı hesaplamaya göre, ortalama gelire sahip çalışanların net aylık maaşları yaklaşık 43 euro artacak.
Visma Raet’e göre, şu anda ortalama gelir brüt olarak aylık 3 bin 433 euro 68 sent. Tüm açıklanan önlemlerle birlikte, 1 Ocak itibarıyla insanların maaş bordrolarında alacakları net miktar yaklaşık yüzde 1,5 artacak.

Hollanda'nın üç büyük şehrinde toplu taşımada planlanan tasarruf, bilet fiyatlarını artıracak! Hollanda'nın üç büyük şehrinde toplu taşımada planlanan tasarruf, bilet fiyatlarını artıracak!

2024'te ortalamanın iki katı üstünde maaş alan kişilerin net geliri ise yüzde 1,3 oranında artarak, ayda 56,58 euroya yükselecek.

Asgari ücrette vergi indirimine bağlı değişiklik
Visma Raet, son on yıldır Prinsjesdag'da açıklanan yeni yıl planlarının etkilerini hesaplıyor. Şirkete göre, önümüzdeki yıl net asgari ücrette hem düşüşler hem de artışlar olacak. Bu farklılıklar, vergi indirimlerinin azaltılmasından kaynaklanıyor.

Şirkete göre, haftada 36 saat asgari ücretle çalışanların net aylık maaşları 4,75 euro düşerek 2 bin 59 euro 8 sente inecek. Ancak, haftada 38 saat çalışanların maaşı 16,75 euro artacak.
Haftada 40 saat çalışanlar ise 24,58 euro daha fazla kazanarak toplamda ayda net 2 bin 229 euro 19 sent alacaklar.

Kraliyet ailesi üyelerinin maaşlarına büyük zam

Kral Alexander Kralice Maksima

Gelecek yılın bütçesine göre, ortalama bir Hollandalı sadece yüzde 4,3'lük bir maaş artışı alacakken, aralarında Kral Willem-Alexander'in de bulunduğu Kraliyet ailesi üyelerinin maaşları yüzde 7 oranında artacak.

RTL Nieuws’in hesaplamalarına göre, Kral gelecek yıl 1 milyon 164 bin euro maaş alacak. Kraliçe Máxima’nın maaşı 462 bin euro, Prenses Beatrix'in maaşı da 658 bin euroya çıkacak. Veliaht Prenses Amalia için ise 345 bin euro ayrılmış durumda.

Kraliyet ailesi üyeleri, maaşlarının yanı sıra masraflar için de daha yüksek bir ödenek alacaklar. Prenses Amalia için personel giderleri dahil olmak üzere 1 milyon 61 bin euro bütçe ayrıldı. Prenses'e 2024 yılında 1 milyon 500 bin euro ödenek verilmişti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi