Hollanda hükümeti, işverenler ve işçi sendikaları, ağır işlerde çalışanların erken emeklilik haklarının 2025 sonrasında da devam etmesine karar verdi. Cuma sabahı Sosyal İşler ve İstihdam Bakanlığı'nda bir araya gelen taraflar, düzenlemenin son ayrıntılarını tamamladı.

Bu yeni düzenleme, ağır işlerde çalışanların daha erken emekli olmasını hedefliyor. Mevcut Erken Emeklilik Düzenlemesi (RVU) 2025’te sona erecekti, ancak sendikaların talebi üzerine kalıcı ve yapısal bir çözüm üzerinde anlaşıldı.

FNV yöneticisi Piet Rietman, "Ağır işlerde çalışanlar için kalıcı bir düzenleme getiriyoruz. Bu, tam da yıllardır savunduğumuz ve bu gruba güvence sağlayacak bir düzenleme" dedi.

Erken emekliliğe ayrılan kişiler şu anda net AOW (yaşlılık aylığı) ödeneğine yakın bir maaş alıyor. Yapısal düzenlemeyle birlikte, düşük gelirli veya düşük emekli maaşı olanlar için yılda brüt 3.600 euroya kadar ek destek sağlanması öngörülüyor.

Sendikalar ve işverenler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, ağır işlerde çalışan kişilerin üç yıl erken emekli olabilmesi için anlaşmalar yapabilecekler. Bu düzenleme, özellikle ağır işlerde çalışan ve erken emekliliğe gerçekten ihtiyacı olanlar için geçerli olacak.

Kabine ise iş gücü piyasasındaki sıkıntılar nedeniyle çok sayıda çalışanın erken emekli olmasını sınırlamak istiyor. Bu nedenle, yıllık olarak 15 bin çalışana erken emeklilik imkanı tanınacak.

Hollanda Sosyal Güvenlik Kurumu UWV'den alınan rakamlara göre, son üç yılda 27 bin kişi erken emekli oldu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Hollanda’da on binlerce kişiye pasaportlarını kontrol etmeleri için uyarı Hollanda’da on binlerce kişiye pasaportlarını kontrol etmeleri için uyarı

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi