Savcılık, Rijksrecherche’nin 24 Temmuz Çarşamba günü Rotterdam mahkemesinde görev yapan bir çalışanı “görev sırrını ihlal ve bilgisayar korsanlığı” şüphesiyle gözaltına aldığını açıkladı. Şüphelinin, soruşturma hakimi bürosunda görev yapan 36 yaşındaki bir zabıt katibi olduğu belirtildi.

Hollanda’da ipotek faiz oranları nihayet yeniden düşüşe geçti Hollanda’da ipotek faiz oranları nihayet yeniden düşüşe geçti

Açıklamada, şüphelinin aynı gün sorgusunun yapıldığı ve akşam saatlerinde soruşturmanın sonucunu beklemek üzere serbest bırakıldığı aktarıldı.
 
Rotterdam mahkemesi sözcüsü ANP haber ajansına yaptığı açıklamada, gözaltına alınan zabıt katibinin geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını ve sisteme erişiminin olmadığını belirtti.

Savcılık, aynı gün Rotterdam'da bu davayla ilgili bilgi sızdırma suçuna karıştığı gerekçesiyle 40 yaşında bir şüphelinin daha gözaltına alındığını duyurdu. Bu şüpheli hakkında detay bilgi vermeyen savcılık, kişinin sorgusunun ardından soruşturmanın sonucunu beklemek üzere serbest bırakıldığını açıkladı.

Savcılık, olayda hangi bilgilerin sızdırıldığı konusunda bilgi vermekten kaçındı. Davab ile ilgili soruşturma, Ulusal Soruşturma Bürosu (Rijksrecherche) ve Savcılığın (OM) Landelijk Parket birimi yönetiminde devam ediyor.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Google Streetview

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş