Hollanda’nın Noord Brabant bölgesindeki Boxtel belediyesi ve çevresinde kullanılan içme suyunda E. coli bakterisi tespit edildi. İçme suyu şirketi Brabant Water, Boxtel, Liempde, Olland ve Lennisheuvel'deki tüm sakinlere içme sularını üç dakika kaynatmaları tavsiyesinde bulundu. 

Şirkete göre, düzenli bir kontrol sırasında suda "çok küçük miktarlarda" bakteri tespit edildi. Bakterinin içme suyuna nasıl karıştığı henüz bilinmiyor.

Brabant Water sözcüsü Omroep Brabant'a "Bu, boru hattındaki onarım çalışmaları nedeniyle olabilir, ancak kesin olarak bilmiyoruz," açıklamasını yaptı.

Bölgesel yayına göre, yerel süpermarketlerde şişe suyuna talep artışı yaşandı. Bazı yerlerde raflar büyük ölçüde boşaldı.

Önümüzdeki günlerde suyun tekrar kontrol edileceği belirtildi. Suyu kaynatmadan kullanılmaması önerisi, bakterinin artık bulunmadığı doğrulanana kadar geçerli olacak. İçme suyu şirketi, bu durumun birkaç gün sürebileceğini tahmin ediyor.

Musluk suyunu üç dakika kaynatma önerisi, içme ve diş fırçalama gibi faaliyetler için geçerli ancak tuvalet  veya duş alma gibi durumlar için suyu kaynatmaya gerek yok.

E. coli bakterisi, insan ve hayvanların bağırsaklarında doğal olarak bulunur. Ancak, kirlenmiş gıda veya suyla temas edildiğinde mide ve bağırsak rahatsızlıklarına yol açabilir.

Hollanda'da kira yardımında beklenen artış 2026'ya ertelendi Hollanda'da kira yardımında beklenen artış 2026'ya ertelendi

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş