Haberlerimizi İnstagram  ve TikTok hesaplarımızdan  da takip edebilirsiniz.

Hollanda’da geçtiğimiz hafta elektronik toll (e-toll) sisteminin uygulandığı Brankenburg Bağlantısı hizmete açıldı. Bu gelişmeyle birlikte, Hollanda’da başka hangi tünel ve köprüde ek ücret alındığı sorusu internette en çok arananlar arasında yer aldı. Peki, Hollanda’nın en eski ücretli geçişinin 1651 yılına kadar uzandığını biliyor muydunuz?

İşte ülkede şu anda paralı geçiş bulunan yollar:

Den Haag'daki patlamada aynı aileden üç kişi hayatını kaybetti, bir çocuk kurtuldu Den Haag'daki patlamada aynı aileden üç kişi hayatını kaybetti, bir çocuk kurtuldu

Nieuwerbrug Köprüsü
Hollanda’nın en eski ücretli geçiş noktası Nieuwerbrug’daki Bruggemeestersstraat üzerindeki köprü. İlk olarak 1510’da inşa edilen taş köprünün yerine 1651 yılında ahşap bir köprü yapılmış ve bakım masrafları için geçiş ücreti alınmaya başlanmış. Günümüzde, bu çelik köprüden otomobiller 50 sent karşılığında geçebiliyor ve yalnızca nakit ödeme kabul ediliyor. Ancak Nieuwerbrug aan den Rijn sakinleri köprüyü ücretsiz kullanabiliyor.

Kil Tüneli (N217)
Dordrecht ile Hoeksche Waard arasında yer alan Kil Tüneli, 1977’de hizmete girdi. Tünel 412 metre uzunluğunda ve ücretli kısmı 900 metre. Araç yüksekliği 2,30 metreye kadar olanlar için geçiş ücreti 2 euro, daha yüksek araçlar için ise 5 euro. Düzenli kullanıcılar, Telecard sistemiyle indirimli geçiş yapabiliyor. Ödemeler nakit, kredi kartı veya banka kartıyla yapılıyor.

Blankenburg Bağlantısı (A24)
Rotterdam yakınlarında, A20 ve A15 otoyollarını bağlayan Blankenburg Bağlantısı geçtiğimiz hafta hizmete açıldı. Bu otoyolda Hollanda’nın ilk elektronik toll (e-toll) sistemi kullanılıyor. Araç tipine göre ücretlendirme yapılıyor: motosiklet, otomobil ve minibüsler için 1,51 euro, ağır taşıtlar ve otobüsler için 9,13 euro. Ücretler, e-Tol sistemiyle elektronik olarak ödeniyor ve ödeme geçiş öncesinde veya geçişten sonraki 72 saat içinde yapılabiliyor.

Wijker Tüneli (A9)
A9 otoyolundaki Wijker Tüneli’nden geçiş ücretsiz. Ancak, Rijkswaterstaat (Hollanda Karayolları İdaresi), tünelden geçen her araç için bankalara "gölge geçiş ücreti" ödüyor. Bu yöntemle tünelin inşaat masrafları karşılanıyor.

Gelecekte planlanan paralı geçişler
Hollanda’da bazı yeni projelerde paralı geçişlerin hayata geçirilmesi planlanıyor. Örneğin, A15 otoyolunun Ressen bağlantısına uzatılması projesi bu tür bir sistemle finanse edilecek. Bu sistemde araç plakaları tanınarak geçiş ücretleri tahsil edilecek ve ödemeler online yapılabilecek.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram  ve TikTok hesaplarımızdan  da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.