HOLLANDA

Hollanda’da IKEA Pokal bardakları ile ilgili önemli uyarı!

Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu (NVWA), IKEA mağazasına ait Pokal serisi bardaklar konusunda bir uyarı yayınladı.

Abone Ol

Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu (NVWA), perakende zinciri Ikea'nın Pokal serisinden olan bardaklara sıcak sıvı dökülmemesi konusunda uyarıda bulundu. Belirtilen serideki 27, 35 ve 65 santilitrelik kapasiteye sahip bardakların, büyük sıcaklık farklılıklarında patladığı belirtildi.

NVWA, bu bardaklarla ilgili sıkıntının Ikea'nın bu ayın başında yayımladığı uyarıdan daha ileri gittiğini belirtti. Ikea tarafından yapılan açıklamada bardakların aşırı sıcaklık farklılıklarından kırılabileceği bu nedenle sıcak içecekler dökülürken bardakların elde tutulmak yerine bir yere yerleştirilmesini önermişti.

NVWA bugün yaptığı açıklamada, "Ancak bu güvenlik riski tamamen ortadan kaldırılmamıştır; sıcak sıvı ile birlikte bardak patladığında yaralanma riski devam etmektedir," ifadesine yer verdi.

Kurum, bardakların normal kullanım sırasında camında hasar oluşabileceğini belirtiyor. Bu hasarlar her zaman çıplak gözle fark edilmeyebileceğini belirten NVWA, bu nedenle ani sıcaklık değişimlerinde "termal şok" riskine karşı daha hassas hale gelerek kırılacağını belirtiyor.

Birçok şikayet alındı
Bu yıl birçok tüketici, NVWA'ya Pokal bardaklarının patladığına dair şikayette bulundu. İsveçli mobilya zincirinden alınan verilere göre, birkaç yüz kişi Pokal bardaklarının patladığını bildirdi. Birçok kişi bu olay sonucunda yanıklar oluştu.

Ayrıca NVWA, Ikea'nın internet sitesinde "bu bardakların 'patladığını'" bildiren "çok sayıda yorum bulunduğunu da belirtti.

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: NVWA

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.