Hollanda’da grev dalgası: NS, toplu taşıma, liman ve metal işçileri ile polis iş bırakıyor! Hollanda’da grev dalgası: NS, toplu taşıma, liman ve metal işçileri ile polis iş bırakıyor!

Hollanda’da kiralık konut arzı önemli ölçüde azalıyor ve bu da piyasadaki işlem sayısını etkiliyor. 2021 yılının ikinci çeyreğindeki zirveden bu yana kiralanan konut sayısı yarıya indi.

Emlakçılar Birliği NVM ve Gayrimenkul Yönetimi Hollanda (VGM NL), son aylarda bu konuda önemli bir düşüş yaşandığını belirtiyor. Bir sözcü, "Geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında, kiralanan konut sayısı yüzde 25'ten fazla azaldı" açıklamasında bulundu.

Uzmanlar, kiralık konut piyasasının üçte bir oranında daraldığını belirtiyor. Apartman dairelerinde bu azalma yüzde 25 olarak gerçekleşti. Serbest piyasada kiralık konut sektörünün yarısına hakim olan iki organizasyona göre, son üç yıldır kiralık konut sayısı azalmaya devam ediyor.

Kurumlara göre, bu gelişme kira fiyatlarının artmasına da neden oluyor. Arz azaldıkça, fiyatlar artıyor. Öyle ki, ortalama metrekare başına işlem fiyatı bir yıl içinde yüzde 8 arttı.

Ülke genelinde, apartman dairelerinin metrekare başına ortalama fiyatı 17,24 euroya, evlerin ise metrekare başına ortalama fiyatı 12,43 euroya yükseldi.

Kirası en yüksek olan konutlar ise Noord ve Zuid-Holland eyaletlerinde.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş