HOLLANDA

Hollanda’da konut fiyatları hızla yükseliyor: Mevcut evler yüzde 8,6 zamlandı

Hollanda’da mevcut konut fiyatları daha hızlı artış gösteriyor. Bu yılın ikinci çeyreğinde bu tip evlerin fiyatı, geçen yıla göre yüzde 8,6 arttı.

Abone Ol

Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) verilerine göre, bu yılın ikinci çeyreğinde mevcut konutların fiyatı bir önceki yıla kıyasla yüzde 8,6, yeni inşa edilen konutların fiyatları ise yüzde 0,2 arttı. Ev fiyatlarındaki bu büyük artışın, arz sıkıntısı ve yeni binaların yetersiz inşa edilmesinden kaynaklandığı belirtildi.

CBS’ye göre, ikinci çeyrekte 47 bin 900 mevcut konut satışı gerçekleşti. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,7 artış anlamına geliyor.

Aynı dönemde yeni inşa edilen 6 bin 100 konut satışı gerçekleştiğini belirten CBS, bu rakama göre geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 84 artış yaşandığını ifade etti. Bu artışın büyük bir kısmı, geçen yılki düşük satış rakamlarından kaynaklanıyor.

NVM: Daha fazla ve doğru türde evlere ihtiyacımız var
Hollanda Emlakçılar Birliği (NVM), kendi verilerine dayanarak yeni inşaat pazarının yeniden canlandığını belirtmişti. NVM Wonen Başkanı ve emlakçı Lana Gerssen, temmuzda yaptığı açıklamada, "Yeni konutların artması olumlu bir işaret. Ancak bu artış, artan konut talebini yeterince karşılamıyor. Daha fazla ve doğru türde evlere ihtiyacımız var." şeklinde konuşmuştu.

Gerssen ayrıca, yeni konut fiyatlarının mevcut pazar fiyatlarından çok farklı geliştiğini de belirtti. Bunun, siyasetin daha uygun fiyatlı konutlara odaklanmasından kaynaklanabileceğini söyledi. NVM, özellikle daha pahalı projelerin daha az satıldığı önceki durgunluk döneminin, yeni inşa edilen konutların fiyatlarının belirlenmesinde bir miktar temkinli davranmaya yol açmış olabileceğini ifade etti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.