Sağ ve aşırı sağcı partilerin çoğunlukta olduğu Hollanda Senatosu, ciddi suçlardan hüküm giyen göçmenlerin süresiz oturma izni başvurularını reddederek sınır dışı edilmelerine olanak tanıyan yasayı onayladı. Yeni düzenleme ile süresiz oturma izninin reddine ilişkin suçların kapsamı genişletildi ve en az 60 ay hapis cezası koşulu kaldırıldı.
Geçen hafta göreve başlayan aşırı sağcı Sığınma ve Göç Bakanı Marjolein Faber, benzer önerilerin gelecekte de sunulacağını belirtti.
2000 yılında yürürlüğe giren Yabancılar Yasası, Hollanda'da doğan veya büyüyen suçlu göçmenlerin sınır dışı edilmesini engelliyordu. Senato, suçlu göçmenlerin sınır dışı edilmesini önleyen yasal korumayı kaldıran yasa değişikliğini onayladı.
Yeni yasa ile ceza yasasında yer alan ve hapis gerektiren birçok suç, kalıcı oturma izninin reddedilmesine neden olacak. Oturma izni iptali için 60 aydan fazla hapis cezası eşiği kaldırılacak.
Göç ve Yabancılar Dairesi (IND), aile durumunu dikkate almadan hükümlülerin süresiz oturma talebini reddedebilecek. Özgürlük ve Demokrasi Halk Partisi’nin (VVD) önergesi de düzenlemeye eklendi.
Yeni yasa, kamu düzeni ve ulusal güvenliğin suçlu yabancılara karşı korunmasına yönelik bir adım olarak görülüyor. Ancak muhalefet, düzenlemenin yasal eşitsizlik yarattığını savunuyor ve hükümete çok geniş takdir yetkisi verildiğini belirtiyor.
Aşırı sağcı bakan Marjolein Faber, yasayı memnuniyetle karşıladıklarını ve gelecekte daha fazla öneri sunacaklarını ifade etti. Yasa, resmi gazetede yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek.
©Sonhaber.eu
Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.
WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.