HOLLANDA

Hollanda’da sürücü kurslarında saatlik ücret 80 euroya kadar çıkıyor

Hollanda’da ehliyet almak için yapılan masraflar giderek artıyor. Son üç yılda sürücü kurslarındaki saatlik ders ücretleri ortalama yüzde 23 oranında yükseldi.

Abone Ol

AutoTrack.nl'nin yaptığı bir araştırmaya göre, sürücü kursu ders ücretleri son üç yıl içinde ortalama yüzde 23 arttı. İkinci el araba platformuna göre, şu anda bir saatlik dersin maliyeti ortalama 58,24 euro. 2021'de bu rakam 47,30 euro idi.

Bin beşyüzden fazla sürücü kursuna dayanan analize göre, fiyatlar arasında büyük farklar bulunuyor. En ucuz kurslar saatte 35 euro talep ederken, en pahalı kursların saatlik ders ücreti 80 euroyu aşabiliyor.

Ancak araştırmada, daha düşük saatlik ücretlerin öğrenci için her zaman daha ucuz bir seçenek anlamına gelmeyebileceği belirtiliyor. Bir öğrencinin kaç ders alması gerektiği ve başarı oranının da büyük fark yarattığına dikkat çekiliyor.

Bölgelere göre ortalama fiyatlar
Araştırmaya göre, fiyatlar bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyor. Zeeland, saatlik ortalama ders ücreti 55,84 euro ile en ucuz bölge olarak öne çıkıyor. En pahalı ders ücreti ise Friesland'da; bu bölgede öğrenciler 60 dakikalık bir ders için ortalama 60,13 euro ödüyor.

Gelderland’daki öğrenciler aynı süre için ders başına 59,62 euro, Utrecht bölgesindeki öğrenciler ise 59,31 euro ödüyor. Zeeland'da saatlik ortalama ders ücreti 55,84 euro, Zuid-Holland’da ise 56,64 euro olarak görülüyor.

Friesland’da bir öğrenci, ehliyet almak için gereken ortalama ders sayısını tamamlarsa (CBR'ye göre bu sayı 43’tür), Zeeland’a kıyasla ortalama 184,47 euro daha fazla ödeme yapmak zorunda kalıyor.

Öğrenciler en sık nerede başarılı oluyor?
CBR’nin internet sitesinde, her sürücü kursunun başarı oranını öğrenebilirsiniz. Bu oranlar bölgelere göre de önemli farklılıklar gösteriyor.

Son 12 ayda en az 200 adayın ilk kez sürücü sınavına girdiği tüm belediyeler arasında, Limburg bölgesindeki Roerdalen’deki sürücü adayları yüzde 72,3 ile en yüksek başarı oranına sahip. En düşük başarı oranı ise yüzde 30,2 ile Capelle aan den IJssel’de görülüyor.

Büyük şehirler arasında en iyi performansı yüzde 64,1 ile Maastricht sergilerken, Rotterdam’da başarı oranı yüzde 38,4 olarak kaydedilmiş.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: autotrack.nl

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.