Brüt asgari saat ücreti önümüzdeki aydan itibaren yüzde 3,1 oranında artarak 13,27 eurodan 13,68 euroya yükselecek. İnsan kaynakları hizmet sağlayıcısı Visma Raet tarafından yapılan bir hesaplamaya göre, 1 Temmuz itibariyle asgari ücretle çalışanların eline geçen aylık net maaş 38,12 euro artacak. Bu da mevcut asgari ücrete göre yaklaşık yüzde 1,9’luk bir artış anlamına geliyor.

Visma Raet'e göre, asgari ücret kazanan ve haftada 40 saat çalışanlar, bu artıştan en fazla kazanç sağlayacak. Bu çalışanlar önümüzdeki ay net 43,32 euro (yüzde 2’nin üzerinde artış) daha fazla alacaklar.

Haftada 36 veya 38 saat çalışanların maaşı ise yüzde 1,9 artacak. Buna göre 36 saat çalışanların maaşı 38,13 euro, 38 saat çalışanların maaşı ise 39,76 euro yükselecek.

Hollanda’da önümüzdeki yıllarda elektrik dağıtım ücretleri artacak Hollanda’da önümüzdeki yıllarda elektrik dağıtım ücretleri artacak

Visma Raet'ten yasa ve düzenleme yöneticisi Fred Asbroek'e göre, daha fazla çalışanların daha fazla kazanç sağlamasının nedeni, Ocak ayından itibaren brüt asgari saat ücretiyle çalışılmaya başlanması. Bu nedenle 40 saatlik iş sözleşmesi olanlar, 36 saatlik sözleşmelilere göre daha fazla saat çalıştıkları için brüt maaşları daha hızlı artıyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş