Bu hafta pazartesi günü Amsterdam’da 23 yıldır taksi kullanan Mesut, aracına aldığı iki kişi tarafından soyuldu. Zanlılar, şoförü silah zoruyla aracın bagajına kilitleyerek kısa bir süre araçla dolaştıktan sonra taksiyi bırakarak kaçtı. Mesut, kendi çabalarıyla bagajdan kurtulmayı başardı ve polise ihbarda bulundu. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı ve failleri arıyor.

Olayın ayrıntıları
Pazartesi günü saat 02.30 civarında, 20 ila 25 yaşları arasındaki iki adam, Rokin'de Mesut’un kullandığı taksiye bindi ve Amstelveen’e gitmek istediklerini belirtti. Kısa bir süre sonra, zanlılar Mesut'u tehdit ederek kişisel eşyalarını vermeye zorladı. Kostverlorenbuurt bölgesine gelindiğinde, Mesut silah zoruyla aracın bagajına kilitlendi. Zanlılar, Mesut’un ellerini ve ayaklarını bağlayarak ağzına kravatını tıkadı.

Taksicinin kızının ifadesine göre, gaspçılar kişisel eşyalarla yetinmeyerek, ağzına peçete ve maske ile kravatını sıkıştırdı ve ellerini telefon şarj kablosuyla bağladı. Taksi daha sonra Amsterdam’a geri döndü ve Zuid'deki De Boelelaan’da durdu. Zanlılar, taksi metreyi alarak araçta bulunan diğer eşyaları karıştırdı ve ardından aracı terk ettiler. Mesut, yarım saatlik bir çabanın ardından arka koltuğu yatırarak bagajdan kurtuldu ve polise haber verdi.

Polis soruşturma başlattı
Polis, faillerin De Boelelaan'da taksiyi bıraktıktan sonra nereye gittiklerinin hala belirsiz olduğunu, şüpheliler hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bu olayla ilgili bilgisi olan veya olayın tanığı olan vatandaşların polisle iletişime geçmeleri istendi.
Polisin verdiği eşkale göre her iki şüpheli de İspanyolca konuşuyor ve 20-25 yaşları arasında. Kısa, siyah saçlılar. Birinin üzerinde siyah bir tişört, siyah bir yazlık ceket ve pamuk veya keten bir pantolon bulunuyor. Diğer şüpheli ise koyu renkli bir gömlek, siyah kot pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor.

Polis 11 Ağustos'u 12 Ağustos'a bağlayan gece saat 02.30 civarında Rokin'de veya o gece Amstelveen ya da Amsterdam-Zuid'de bu olayla ilgili olabilecek şüpheli bir şey duyan veya görenlerin ihbarda bulunmasını istedi.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Politie.nl

Türkiye'de imzalanan senetler Hollanda'da tahsil edilebilecek Türkiye'de imzalanan senetler Hollanda'da tahsil edilebilecek

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş