Yaz tatili ile birlikte birçok gurbetçi zamandan tasarruf etmek için memlekete uçakla gidiyor. Ancak bu yolculuklarda bazen bavullar kaybolabiliyor veya başka biri tarafından çalına biliyor. Peki bu olumsuz durumu önlemek için ne yapılabilir? 

İşte size seyahatte bagaj kaybını önlemek için alabileceğiniz önlemlerle ilgili ipuçları…

Farklı bir bavul seçin
Bavul seçiminde genellikle siyah gibi koyu bir renk seçilir. Ancak bunun dışında bir renk seçerek veya bavulunuzun üzerine farklı bir renkte kılıf takarak, diğerlerinden ayıra bilirsiniz. Bu sayede bavulunuzun yanlışlıkla biri tarafından alınmasını da engellemiş olursunuz.

Almanya DİTİB kadınlar kolu üyeleri hastanede yatan çocukları mutlu etti Almanya DİTİB kadınlar kolu üyeleri hastanede yatan çocukları mutlu etti

Askı ve çıkıntılara dikkat
Bavulunuzun üstüne askı, kordon veya ip bağlamayın. Bu askı, ip ve kordonlar bavulun uçağa taşınması sırasında bir yerlere takılmasına ve farklı bir destinasyon için olan bir alana sürüklenmesine neden olabilir. 
Bavulunuzun zarar görmesini ve sizin gideceğiniz uçak yerine farklı bir uçağın bagaj bandına düşmesini istemiyorsanız, bir yerlere çarpma ihtimali olan tutma sapı, askı ve hatta iri tekerlekleri bile sabitleyebilirsiniz. Böylece çarpmalar yüzünden yaşanan kırılmaların ve bagaj açılmalarının da önüne geçebilirsiniz.

Pahalı valiz kullanmayın
Çalınma riskiyle karşı karşıya kalmamak için pahalı valiz kullanmaktan kaçının. Ayrıca kalın bir güvenlik kilidi kullanmak da hırsızların ilgisini çekebilir.

Etiket ve takip cihazı

bagaj etiket
Bavulunuzu kaybetmemek için üzerine bir etiket takabilirsiniz. Etiketin üzerine ad, soyadı, cep telefonu ve adres gibi bilgilerinizi yazmak; her zaman yarar sağlar. Bunun yanı sıra bavulunuzun içine bir takip cihazı yerleştirerek o anda nerede olduğunu da takip edebilirsiniz.

Eski etiketleri sökün
Bavulunuzun üzerinde daha önceki uçuşlarınıza ait etiketler varsa bunları mutlaka çıkartın. Aksi takdirde bir havaalanı çalışanı yükleme sırasında yanlış etiketi kullanabilir ve valiziniz başka bir uçağa gönderilebilir.

Aktarmalı uçuşlara dikkat edin

aktarma
Bavul kaybetme sorunu, özellikle aktarmalı uçuşlarda sıkça karşılaşılan bir durum. Bu tür uçuşlarda seyahatin başında teslim edilen bavulun son noktaya kadar ulaşacağını teyit etmek gerekiyor. Bu tür aktarmalı olarak yapılan uçuşlarda bavulunuzu teslim almak için iki uçuş arasındaki mesafeyi kontrol etmeye dikkat etmelisiniz.

Değerli eşyaları bavula koymayın
Fotoğraf makinası, tablet, dizüstü bilgisayar, mücevher, nakit para, pasaport ve devamlı kullandığınız ilaçlar gibi önemli ve değerli eşyalarınızı valize koymayın. Bu eşyaları el bagajınızda taşımaya özen gösterin. 

Valize tehlikeli eşya koymayın
Tırnak makası, tıraş makinası gibi eşyalar valize konulabiliyor. Ancak bıçak, silah ya da diğer yasaklı eşyaları valize koymayın. Çünkü tüm valizler güvenlik kontrolünden geçiriliyor. Eğer yüklenmeden önce röntgende takılırsa uçağı kaçırabilir.

Bavulunuzla selfie çekin
Check-in yapmadan önce valizinizle bir selfie çekin. Bu sayede bavulun kaybolması durumunda havaalanı çalışanlarına fotoğrafı gösterebilir, böylece işlemleri hızlandırabilirsiniz. 

Bavulları zamanında teslim edin, uçaktan inince bagaj bandına erken gidin

bavul-1
Check-in işlemini son dakikaya bırakmayın. Bu sayede son anda yapılan işlemlerdeki hata payını engellemiş olursunuz. Ayrıca uçak iniş yaptıktan sonra çok fazla oyalanmadan bagajların geldiği banın yanında olmaya özen gösterin. Bu sayede bagajınızı başka birinin almasını da önlemiş olursunuz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.