HOLLANDA

Hollanda’da uçak bileti fiyatları beş yılda yüzde 80'den fazla arttı

Hollanda kalkışlı uçak seferlerinde bilet fiyatları son beş yıl içinde ortalama olarak yüzde 84 artış gösterdi.

Abone Ol

Tatile çıkarken ciddi bir yekûn tutan uçak bileti fiyatları, uzun yola gidecekleri karayolunu tercih etmeye zorluyor. ING Bankasının yaptığı bir araştırmaya göre Hollanda kalkışlı uçuşlar için alınan bilet ücreti son beş yıl içinde yüzde 80’in üzerinde artış gösterdi.

Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) verileri üzerinden yapılan ING araştırmasına göre, Ocak 2019 ile Mayıs 2023 arasında bilet fiyatlarında ortalama yüzde 84 oranında artış yaşandı. Bu, enflasyon oranının yaklaşık 4,5 katı ve Avrupa'nın geri kalanından çok daha fazla. Bu artışın başlıca nedeni ise uçuş vergisi.

Araştırmaya göre, 2021'de 7,95 euro olan uçuş vergisi, şu anda 29,05 euroya yükseldi. Algemeen Dagblad gazetesine konuya ilişkin bir demeç veren ING'den havacılık analisti Rico Luman, "Avrupa içi uçuşlar için bu büyük bir artış." dedi ve uçuş vergisinin önümüzdeki dönemde daha da artmasının beklendiğini dile getirdi.

Bunun yanı sıra, havacılık sektöründe yaşanan uçak, parça ve insan kaynağı eksiklikleri ile yüksek kerosen fiyatları da bilet fiyatlarındaki artışta etkili oluyor. Uçuş talepleri ise neredeyse pandemi öncesi seviyelere geri döndü.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.