HOLLANDA

Hollanda’da ücretsiz park yeri sunan hastane neredeyse kalmadı

Hollanda’da hastanelerdeki ücretsiz otoparklar neredeyse tamamen ortadan kalktı. Çoğu hastane masrafları karşılamak için ücret almaya başladı.

Abone Ol

Hollanda'da hastanelerde ücretsiz otopark neredeyse tamamen ortadan kalktı. BNR’nin araştırmasına göre, sadece 7 hastane hala ücretsiz park yeri imkanı sunuyor. Çoğu hastanede ziyaretçiler artık arabalarını park etmek için ödeme yapmak zorunda kalıyor.

Araştırmaya göre, ortalama saatlik ücret 2 euro civarında. Bir hastanede tüm gün park etmek isterseniz ortalama 9 euro ödüyorsunuz. Bir haftalık park kartı ise yaklaşık 19 euroya mal oluyor.

Özellikle Rotterdam ve Amsterdam gibi büyük şehirlerde, günlük park ücretleri 30 euroya kadar çıkabiliyor.

Noord ve Zuid Holland eyaletlerinde hastane otoparkına araba park edenler, saatlik, günlük ve haftalık olarak sırasıyla ortalama 2,20 euro, 12 euro ve 32 euro ödüyor. Oysa Friesland ve Groningen’de genellikle saatlik 1,30 euro, günlük 3,20 euro ve haftalık 9,30 euro ücret alınıyor.

2021 yılında, saatlik, günlük ve haftalık ücret sırasıyla 1,5 euro, 7,50 euro ve 16 euroydu.

Hastaneler, otopark alanlarının bakımını finanse etmek için bu ücretlerin gerekli olduğunu belirtirken, yeterli park alanı bulunmadığı için insanları toplu taşıma veya bisiklet kullanmaya teşvik etmeye çalıştıklarını ifade ediyor. Ayrıca, ziyaretçilerin tüm gün boyunca otoparkları kullanmasını engellemek istiyor.

Bazı hastaneler, uzun süreli kalışlar için özel düzenlemeler yapıyor. Örneğin, Venlo'daki Tıp Merkezi, çocuğu uzun süre hastanede yatan ebeveynlere ücretsiz park yeri imkanı sunuyor.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Errasmus MC - Rotterdam

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.