Hollanda'da kurt nüfusu artarken, bu hayvanların Rotterdam bölgesine ulaşmaları an meselesi gibi görünüyor. Utrechtse Heuvelrug'da yaşayan bir kurt bu konuda dikkat çekiyor, ancak türdeşleri zaman zaman Rotterdam'ın hemen dışında görülüyor. 

Üç yıl önce Zeeland adasında ve geçen yıl Brabant'ta kurtlar görüldü. Geçtiğimiz haftalarda ise Utrecht bölgesinde çocukların da karıştığı iki ayrı vaka yaşandı. 

Algemeen Dagblad gazetesine bir açıklama yapan Rotterdamlı ekolojist Andre de Baerdemaeker, kurtların Rotterdam'a gelebileceğini ancak bölgede yeterli yaşam alanı olmadığını belirtti. Kurtların, ormanlık alanları tercih ettiğini belirten uzmanlar, bu yüzden Rotterdam'da kalıcı olmalarının beklenmediğini ifade ediyor.

Kurt uzmanı Leo Linnartz ise kurt popülasyonun artması halinde sürüdeki genç kurtların yeni yaşam alanları arayışına girdiğini belirtti. 

Eyalet kurtlara hazırlıklı değil
Zuid Holland Eyalet Meclisinden bazı vekiller, bölgede çok sayıda insan yaşadığı ve ormanlık alanları kullandığı için kurtların gelişinin ciddi bir sorun olabileceğini düşünüyor. Buna karşı eyaletin, kurtların gelişi için bir planı olmayan tek Hollanda eyaleti olduğunu da belirtiyor. 

Ancak yetkililer, şehirde kurtların görülme olasılığının düşük olduğunu ve genellikle insanlardan korktuklarını belirtiyor. Hükümet, kurtlarla karşılaşıldığında sakin olunmasını ve onlara alan tanınmasını tavsiye ediyor.

Rotterdam Belediyesi'nden bir sözcü, şehirde kurtların görülmesinin pek olası olmadığını, bölgenin kurtlar için çok küçük ve yetersiz olduğunu belirtti. Sözcü bu nedenle kurtların şehirde yalnızca geçici olarak bulunabileceklerini, kalıcı yerleşim bölgeyi tercih etmeyeceğinin düşünüldüğünü ifade etti.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Pixabay - Pexels

Hollanda’da 2025'te ortalama net aylık maaş ne kadar olacak? Hollanda’da 2025'te ortalama net aylık maaş ne kadar olacak?

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş