Hükümetin “Tütünsüz Gençlik” politikasının bir parçası olarak 1 Nisan'da yürürlüğe giren tütün ve tütün ürünlerindeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışı, sigara içenlerin sayısını düşürmek yerine sınır ötesi alışveriş trendini artırdı. Almanya ve Belçika, bu konuda başı çekerken Lüksemburg ve hatta Türkiye'den sigara satın alınan miktar da artmaya başladı.

ÖTV artışından sonra tiryakiler, yıllık sigara stoklarını karşılamak için önce Belçika ve Almanya'ya yöneldi. Ancak Lüksemburg, daha uygun fiyatları nedeniyle en çok tercih edilen ülke haline geldi.
Hollanda’da ortalama 11,00 euroya satılan yirmi sigaralık bir paket, Almanya’da 8,93 euro, Belçika’da 6,50 euro ve Lüksemburg’da 5,07 euroya mal oluyor.

Örneğin Amsterdam'dan Lüksemburg'a gidiş-dönüş 700 kilometrelik yol için yaklaşık 100 euro benzin parası harcansa bile satın alınan sigara miktarı, Hollanda’da ödenen miktarın neredeyse yarısına denk geliyor. Bu durum, birçok tiryaki için kaçırılmayacak bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Sigara ticareti başladı
Bunun yanı sıra, sınır ötesi sigara satın alıp Hollanda’da satarak ticaret yapanların sayısı da artıyor. Almanya’dan yaklaşık 60 euroya bir karton Marlboro alan bu kişiler, Hollanda’da 80 euroya satarak 20 euro kar elde ediyor.

Tır şoförleri de bu ticarete dahil. Özellikle Türkiye’ye giden şoförler, bir karton sigarayı yaklaşık 30 euroya alıp Hollanda’da iki katına satıyorlar.

Bir Facebook grubunda paylaşılan tütün ürünleri fiyat listesi:

Tütün Fiyatları Facebook

En fazla 4 kartona izin veriliyor
AB ülkelerinden Hollanda’ya sigara getirmek isteyenler kişi başına en fazla 800 sigara (4 karton) getirebiliyor. Daha fazla miktarda sigara getirenler ciddi ceza riskiyle karşı karşıya kalıyorlar.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Beringen Türkgücü, Koersel derbisinde şeytanın bacağını kırdı Beringen Türkgücü, Koersel derbisinde şeytanın bacağını kırdı

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi