Kuzey Ren-Vestfalya’da (NRW) binlerce kişi, çevre dostu ulaşımı teşvik eden ve trafik güvenliğini artırmayı hedefleyen ‘ehliyetini teslim et, Deutschlandticket’i götür’ kampanyasından faydalanıyor. 
Kuzey Ren-Vestfalya’da farklı şehir ve ilçelerde farklı uygulamalar geçerli olsa da sürücü belgesinden vazgeçmeyi seçen kişilerin sayısı artıyor.

Dortmund’da geçerli bir sürücü belgesini DSW21'e teslim eden herkese iki ay boyunca ücretsiz kullanabileceği ücretsiz Deutschlandticket veriliyor.

Bonn’da sürücü belgelerini teslim eden 60 yaş üstü kişilere altı aylık ücretsiz Deutschlandticket veya şehir içi ulaşımda geçerli Aktiv60-Ticket veriliyor. Maliyetleri şehir karşılıyor.

Kleve’de sürücü belgesini teslim edenlere bir yıllık ücretsiz Deutschlandticket aboneliği veriliyor.

Leverkusen’da bu uygulamadan 75 yaş üstü sürücüler yararlanabiliyor. Bu kişilere bir yıllık ücretsiz  Deutschlandticket aboneliği veriliyor. Bu abonelik şehir ve ulaşım şirketi tarafından finanse ediliyor.

Oberbergischer Kreis’da da 60 yaş üstü sürücüler belgelerini teslim ederek bir yıllık ücretsiz toplu taşıma fırsatından yararlanıyor.

Rhein-Erft-Kreis’da da bu aydan itibaren 60 yaş üstü kişilere sürücü belgelerini teslim etmeleri halinde 6 aylık ücretsiz Deutschlandticket alabiliyor.

Frankfurt’ta da uygulanıyor
Hessen eyaletinde bulunan Frankfurtta da buna benzer bir uygulama bulunmakta. 1 Temmuz’da yürürlüğe giren uygulamaya göre arabasından vaz geçen 18 yaş ve üzeri vatandaşlar bir yıl boyunca 49 euro'luk Almanya Bileti (Deutschlandticket) imkanından yararlanabiliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Almanya’da bu ihlalde bulunan kiracıya 500 bin euro ceza kesiliyor! Almanya’da bu ihlalde bulunan kiracıya 500 bin euro ceza kesiliyor!

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi