Glasgow Üniversitesi'nden akademisyenlerin 8 bin 987 gençle yaptığı bir araştırmaya göre, günde iki saatten fazla sosyal medya platformlarında vakit geçirmek, bir gencin sigara içme olasılığını iki buçuk kat artırıyor.
Nicotine & Tobacco Research dergisinde yayınlanan çalışma 14 yaşındakiler arasında sosyal medya kullanımının, bu gençlerin 17 yaşına geldiklerinde nikotin kullanımını nasıl etkilediği üzerine yapıldı.
Ekip, için 8 bin 987 genci araştırdı.
Araştırmacılar, günde iki saatten fazla sosyal medya platformlarında vakit geçirmenin bir gencin sigara içme olasılığını iki buçuk kat artırdığını buldu.
Araştırmaya göre, günde yarım saat ile bir saat arası kadar sosyal medya kullanan akranlarıyla karşılaştırıldığında daha uzun süre sosyal medya kullananların elektronik sigara kullanma olasılıkları üç kat daha fazla.
Araştırmanın baş yazarı Amrit Kaur Purba "Bulgularımız, sosyal medyadaki riskli içeriğin düzenlenmesini ve gençlerin karmaşık sosyal medya ortamında dolaşabilmeleri için sosyal medya kullanımı konusunda özel olarak hazırlanmış rehberliği savunuyor. Eğitimciler ve sağlık profesyonelleri, gençleri sosyal medya ortamının gerçeklerine hazırlamak için sosyal medya okuryazarlıklarını geliştirmelidir.” dedi.
Purba, gençlerin dijital dünyada gezinmesine yardımcı olmak için, genel yasaklara ve aşırı korumaya başvurmanın doğru bir seçim olmadığını bunun yerine sağlıklı çevrimiçi alışkanlıkların modellenmesi gerektiğini belirtti.
Kaynak: Independent
©Sonhaber.eu
Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.
WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.