Haber: Sedat Tapan

Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, 4 Mart 2025 Salı günü Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) İcra Konseyi'nin 108. oturumuna iştirak ederek, Türkiye'nin Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'nin (KSÖ) uygulanmasına dair yaklaşımını ve uluslararası gelişmeler hakkındaki değerlendirmelerini paylaştı.

Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan  da takip edebilirsiniz.

Lahey’de düzenlenen toplantıda Büyükelçi Ünal, kimyasal silahların tamamen ortadan kaldırılmasının uluslararası barış ve güvenlik açısından hayati önem taşıdığını vurguladı. Türkiye’nin, Kimyasal Silahlar Sözleşmesi’nin tam ve eksiksiz uygulanmasını desteklediğini belirten Ünal, OPCW’nin bu alandaki çalışmalarına güçlü destek verdiklerini ifade etti.

Suriye’deki kimyasal silah kullanımına dikkat çekti


F B I M G 1741189539553Büyükelçi Selçuk Ünal, konuşmasında özellikle Suriye’de kimyasal silah kullanımı iddialarına değinerek, bu konunun OPCW gündemindeki en önemli meselelerden biri olduğuna dikkat çekti. Suriye’nin Kimyasal Silahlar Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini belirten Ünal, OPCW’nin Suriye’deki kimyasal silah kullanımıyla ilgili yürüttüğü soruşturmaların önemini vurguladı.

Ünal, kimyasal silah kullanımının insanlığa karşı ciddi bir suç olduğunu ve faillerin hesap vermesi gerektiğini belirterek, bu tür saldırıların cezasız kalmaması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin OPCW’ye desteği sürecek

F B I M G 1741189542205
Türkiye’nin OPCW ile iş birliğine büyük önem verdiğini dile getiren Büyükelçi Ünal, örgütün misyonunun güçlendirilmesi ve etkinliğinin artırılması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin, kimyasal silahların tamamen yasaklanması ve denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi yönündeki çabalara aktif olarak katkı sağlamaya devam edeceğini belirtti.

‘Vardar’ın Oğulları’, idamlarının 77. yılında bir belgesel sunumuyla anıldı ‘Vardar’ın Oğulları’, idamlarının 77. yılında bir belgesel sunumuyla anıldı

Büyükelçi Ünal’ın OPCW İcra Konseyi’nde yaptığı konuşma, Türkiye’nin kimyasal silahların yasaklanması konusundaki kararlı duruşunu bir kez daha ortaya koydu. OPCW’nin yürüttüğü çalışmalar kapsamında Türkiye’nin aktif bir üye olarak sürece katkı sunmaya devam edeceği vurgulandı.

Toplantı 04 mart'tan 07 Mart'a kadar sürecek
 

©Sonhaber.eu