Bundan tam 60 yıl önce Türkiye ve Hollanda arasında işgücü anlaşması imzalandı. Ellerinde bavulları, gönüllerinde sıla hasreti ile ailelerinden ve sevdiklerinden ayrılarak yola çıkan gurbetçilerimiz bugün geldikleri topraklarda 300 binin üzerindeki Türk toplumunun varlığını oluşturuyor. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) 60. yıl için özel bir video hazırlayarak hem ilk nesil gurbetçilerimizi andı hem de şimdiki nesillere kuşaklar boyu yaşananları anlattı.

Hollanda Türk Diasporasının 60. Yılı Programında konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren “Başta Hollanda olmak üzere Avrupa ülkelerine büyük katkı sağlayan Türk toplumu Avrupa’nın selameti, barışı ve istikrarı için çok önemli bir unsur olmaya devam edecektir.” dedi.

Eren; dilini, kültürünü bilmedikleri bir yerde ağır ve zor şartlarda, alın teriyle ve emekleriyle ülkelerimizin gelişimine katkıda bulunurken iki ülke arasındaki ilişkileri de güçlü kıldıları için tüm gurbetçilerimize minnet duyduğunu dile getirdi ve “İyi ki varlar” dedi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.