Almanya'nın Elmshorn kentinde yaşayan Mahmut Şahin'in, 25 Nisan 2023‘te evinin bahçesine düşen gök taşı ile bir anda gündem oldu. Yaşanan bu olağandışı olaydan sonra özellikle koleksiyonerler tarafından Şahin ailesine binlerce euro teklif edildi. Şahin ailesi ilse son kararını verdi ve göktaşının Hamburg Müzesine teslim etti.

Geçtiğimiz yıldan bu yana taş üzerinde birçok inceleme yapıldığı ve 3 kilo 700 gram ağırlığındaki gök taşının 4,5 milyar yıllık olduğu tespit edildi. Taş için yaklaşık 400 bin euro değer biçilmişti.

Almanya'da Mayıs ayında yürürlüğe giren değişiklikler Almanya'da Mayıs ayında yürürlüğe giren değişiklikler

TRT Haber’e konuşan Şahin, “Hamburg Doğa Müzesi ile bir sonuca vardık. İki taraf da memnun. Artık bundan sonra taşımız Hamburg’da ömür boyu sergide olacak. Herkesin görmesini istedim. Biz de aile olarak bu hikâyenin bir parçası olmak istedik. O yüzden de müzeye verilmesinin daha iyi olduğunu düşündük.” dedi.

Tarafların kaç paraya anlaştığı ise gizli tutuluyor.

Hamburg Doğa Müzesi’nde geniş bir meteor koleksiyonu bulunuyor. Şahin ailesinin bahçesine düşen göktaşı ise 27 Nisan tarihinden itibaren ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.