Ağırlıklı olarak Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaletinde 34 yılı aşkın bir süredir aralıksız olarak faaliyetlerini sürdüren Türk Alman İşverenler Birliği (TDU NRW), geçtiğimiz günlerde Düsseldorf’ta çeşitli branşlardan yaklaşık 100 iş insanı bir araya getiren bir etkinlik düzenledi.

Düsseldorf’taki Mediator restoranında bir araya gelen davetliler hem alanlarında hem de farklı alanlarda faal olan firma yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundular.

Toplantıya onur konuğu olarak Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, Düsseldorf Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi İrem Ekmekçi Konuk ve yıllardır farklı ulusal televizyon kanallarında yayınlanan Siyaset Meydanı isimli tartışma programının sunucusu gazeteci Ali Kırca da katıldı.

Ali Kırca

TDU NRW önemli bir işlevi yerine getiriyor
Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul davetlilere hitaben yaptığı kısa selamlama konuşmasında, bölgede başarıyla ticari faaliyetlerde bulunan Türk ve Alman firmalarının yakın iletişimde olmasının önemini vurguladı.Ali Ihsan Izbul

Başkonsolos İzbul TDU NRW’nin her iki topluma mensup olan iş insanlarının yakın iletişim ve diyalog içerisinde olmaları için gerekli girişimleri yıllardır başarıyla yerine getirdiğini ve TDU NRW’nin bu ve buna benzer sayısız girişiminden oldukça memnun olduklarını dile getirdi.

Saadet Partisi’nden gurbetçiler için önemli teklif: Askerlik ücreti 1000 euro olsun Saadet Partisi’nden gurbetçiler için önemli teklif: Askerlik ücreti 1000 euro olsun

Avşar Dada e-ticaret ve lojistik konusunda bilgilendirme yaptı

Avşar Dada
Daha sonra Avşar Dada katılımcılara e-ticaret ve lojistik alanındaki son gelişmeler ve gelecekte bu alanda karşılaşılabilecek sorunlar hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Dada kısa sunumunun ardından, davetlilerin konuyla ilgili sorularını cevapladı.

Yapılan konuşma ve sunumların ardından davetlilere yemek ikramı yapıldı. Yemek ikramının ardından karşılıklı olarak görüş alışverişi imkanı yakalayan farklı alanlarda faal olan Türk ve Alman iş insanları bu amaçla bir araya gelinen bu tür etkinliklerin çok önemli ve faydalı olduğunu dile getirdiler.

“TDU NRW 35 yıllık bir çınar”

Tdu Nrw Yemek-1
Toplantı sonunda davetlilere teşekkür etmek amacıyla kürsüye gelen TDU NRW Başkanı Cevdet Koçaş: “Bu akşam yine oldukça başarılı bir etkinliği geride bıraktık. Bu vesileyle tüm katılımcılara çok teşekkür ederiz. Bu bağlamda 9 Kasım 2024 tarihinde TDU NRW 35. yılını üye ve farklı davetlilerin katılımıyla muhteşem ve sürprizlerle dolu bir gala ile kutlayacağımızın haberini de sizinle paylaşmak isteriz. TDU NRW adeta 35 yıllık bir çınar gibi bu alanda dimdik ayakta ve dinamik bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. TDU NRW’nin bu anlamlı kutlamasında tüm dostlarımızı aramızda görmek istiyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Koçaş, Gala ile ilgili detaylı bilgiye tduwird35.com web sitesi üzerinden ulaşılabileceğini açıkladı.©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi