Saadet Partisi İstanbul milletvekili Mustafa Kaya, “Almanya’da Çifte Vatandaşlık Konusu ve Askerlik Bedeli” ile ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) bir kanun teklifi sundu. Kaya teklifinde askerlik ücretinin 1000 euroya indirilebileceğini belirtti.

Almanya'da IGMG Neuenrade Mevlana Camii dualarla açıldı Almanya'da IGMG Neuenrade Mevlana Camii dualarla açıldı

Teklifte; askerlik ücretinin geçici bir maddeyle bir seferlik düşürülebileceği belirtilirken, özellikle Almanya’da yaşayan Türk gençlerinin yüksek bedelli askerlik ücreti sebebiyle çifte vatandaşlık sürecini tercih etmediği, bu durumun gençlerin Türkiye ile olan bağlarını zayıflattığı ve vatandaşlık başvurularını olumsuz etkilediği vurgulandı.

Kaya’nın teklifinde, kamuoyunun geniş bir kesiminin askerlik ücretinin 1000 euro’ya indirilmesine destek verdiğini belirtilirken, “Askerlik bedelinin düşürülmesi, çifte vatandaşlık başvurularını teşvik edecek ve genç nesillerin Türkiye ile bağlarını korumalarına katkıda bulunacaktır. Bu adım, gençlerimizi kazanmak ve onların Türkiye ile olan kültürel ve hukuki bağlarını devam ettirmeleri açısından kritik bir hamle olacaktır” ifadelerine yer verildi.

Teklifte ayrıca, 01.06.2025 ile 01.09.2025 tarihleri arasında başvuran ve 1000 euro ücreti peşin ödeyen vatandaşların askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacağı belirtildi.

Saadet Kanun Teklifi
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi