Almanya'da öğrencilere yönelik Federal Eğitim Teşvik Yasası (BAföG) reformu, Federal Meclis'ten geçerek resmiyet kazandı. Yeni düzenlemeyle öğrenciler, 2024/25 kış döneminden itibaren daha fazla mali destek alacak.

Almanya Federal Meclisi Perşembe günü okul çocukları ve öğrenciler için daha yüksek Bafög oranlarının artırılmasına karar verdi. Bu yıl kış döneminde temel ihtiyaç oranının ve sabit oranlı konut yardımının artacak. Ayrıca Bafög'e standart eğitim süresi dışındaki eğitim için de başvuru yapılabilecek. Yoksul hanelerden gelen birinci sınıf öğrencileri de bir defaya mahsus başlangıç yardımına başvurabilecek.

2024/25 kış döneminde yürürlüğe girecek yeni BAföG şu şekilde: 

Almanya’da konut şirketi Gewobag, kiraları yüzde 8,3 artırdı Almanya’da konut şirketi Gewobag, kiraları yüzde 8,3 artırdı
  • BAföG miktarı aylık maksimum yüzde 6,2 artışla 992 euroya çıkacak.
  • Belirli sosyal yardımlardan yararlanan öğrencilere, bir defaya mahsus olmak üzere 1.000 euro başlangıç yardımı yapılacak.
  • BAföG temel ihtiyaç oranları yüzde 5 artırılarak, 452 avrodan 475 avroya çıkartılacak
  • Evden uzakta yaşayan öğrencilerin konaklama yardımı 360 eurodan 380 euroya yükseltilecek.
  • Artan sağlık ve bakım sigortası ek ücretleri ile birlikte maksimum finansman oranı kış döneminden itibaren 992 euroya yükselecek.
  • Ebeveyn ödeneği (Elternfreibetrag) yüzde 5,25 artırılacak. Bu sayede daha fazla öğrenci BAföG başvurusu yapabilecek.
  • Yoksul ailelerden gelen birinci sınıf öğrencileri Ekim ayından itibaren eğitimlerinin başlangıcındaki harcamalar için bir defaya mahsus olarak 1.000 Euro tutarında başlangıç yardımı alabilecek. Başvuru sahiplerinin 25 yaşından küçük olmaları ve vatandaşlık yardımı, çocuk yardımı veya barınma yardımı gibi diğer devlet yardımlarından yararlanan ailelerden gelmesi gerekiyor.
  • Standart eğitim süresinde esneklik: Daha önce öğrencilerin Bafög'e hak kazanabilmeleri için standart eğitim süresine uymaları gerekiyordu. Yeni sisteme göre bir dönem uzatılan eğitimde de Bafög yardımı alınabilecek.
  • Bölüm değiştiren öğrencilere ek süre verilecek.
  • BAföG başvuru ve onay sürecindeki bürokratik engeller azaltılacak.
  • Yeni kurallar okul çocukları için 1 Ağustos'ta, üniversite öğrencileri içinse 2024/25 kış döneminde yürürlüğe girecek.

BAföG ile ilgili geniş bilgi için  bafg-7qa.de sitesini ziyaret edebilirsiniz.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş