Manager Magazin bu hafta Almanya’nın en zengin 500 isminin yer aldığı “2024 En Zenginler” listesini açıkladı. Listenin başında geçen yıllarda olduğu gibi Lidl ve Kaufland süpermarketlerinin kurucusu, 85 yaşındaki Dieter Schwarz yer aldı. Schwarz’ın servetinin tahmini 43,7 milyar euro olduğu belirtildi.

Geçen yıl listede birinci sırada yer alan BMW varisleri Susanne Klatten ve Stefan Quandt ise ikinciliğe geriledi.

Aynı isimli ilaç ve kimya şirketinin çoğunluğuna sahip olan Merck ailesi , geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da listede üçüncü sırada yer aldı.

Manager Magazin listesine göre Aldi Süd ve Aldi Nord'un arkasındaki Albrecht ve Heister aileleri de hala ilk on arasında yer alıyor.

Listede, koronavirüs aşısını geliştiren BioNTech CEO'su ve kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin de yer alıyor. Şahin, 3.9 milyar Dolar'la 93'üncü sıraya yerleşmiş durumda.

Almanya’da konut şirketi Gewobag, kiraları yüzde 8,3 artırdı Almanya’da konut şirketi Gewobag, kiraları yüzde 8,3 artırdı

Manager Magazin’e göre yıllık zenginler listesinin ilk kez hazırlandığı 2001 yılından bu yana ilk kez bu yıl en fazla milyarder bulunuyor. Dergiye göre Almanya'da şu anda 249 milyarder var ve bu sayı geçen yıla göre 23 kişi artmış durumda.

En Zenginler listesinin ilk 10’u şu şekilde sıralanıyor

  1. Dieter Schwarz (Lidl, Kaufland) 43,7 milyar euro
  2. Susanne Klatten ailesi ve Stefan Quandt (BMW ve diğer holdingler) 34,4 milyar euro
  3. Merck ailesi (İlaç endüstrisi) 33,8 milyar euro
  4. Reimann ailesi (JAB Holding) 31,3 milyar euro
  5. Klaus Michael Kühn (Lojistik, oteller, Lufthansa) 29,0 milyar euro
  6. Albrecht ve Heister aileleri (Aldi Süd) 27,0 milyar euro
  7. Henkel ailesi (tüketim malları) 24,6 milyar euro
  8. Porsche ailesi (Otomobil) 19,3 milyar euro
  9. Theo Albrecht'in küçük ailesi ve Babette Albrecht ailesi (Aldi Nord) 18,9 milyar euro
  10. Andreas von Bechtolsheim (ağ teknolojisi) 17,7 milyar euro

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi