Almanya'nın Saksonya eyaleti, elektrikli cihazların uzun süre kullanımını teşvik etmek amacıyla tüketicilere yönelik bir destek programı başlattı. "Tamir bonusu" adı verilen bu program, tüketicilerin arızalanan bilgisayarlar, telefonlar, ev aletleri ve elektronik eğlence aletleri gibi elektrikli cihazlarını tamir ettirmeleri halinde mali destek sağlıyor.

Program dahilinde, tamir masraflarının yüzde 50'sine kadar ve en fazla 200 euro olmak üzere sübvansiyon veriliyor. Bu fırsattan saksonya eyaletinde oturan, 18 yaş ve üzeri kişiler yararlanabiliyor. Bunun için tüketicilerin en az 75 euro tutarında bir tamir faturası göstermeleri gerekiyor. Saksonya sakinleri yılda iki defa bu destekten faydalanabiliyorlar.

Program kapsamında tamir işleri sadece programa kayıtlı tamir şirketleri tarafından yapılabiliyor. Başvurular ise çevrimiçi gerçekleştiriliyor.

2023 sonunda hayata geçirilen finansman programında, bugüne kadar 8 bin 500'den fazla başvuru onaylandı ve halihazırda kullanılmak üzere 320 bin euroluk bir bütçe ayrıldı. Destekten yararlanacak tamir işlemleri, yalnızca Katılmak isteyen bireyler, "tamir bonusu" için çevrimiçi başvuru yapabilirler.

Programa yalnızca bireyler başvurabiliyor; şirketler, belediyeler, kulüpler, vakıflar, kooperatifler ve dernekler gibi kurumlar ise bu destekten yararlanamıyor. Saksonya'nın bu girişimi, ülke genelinde benzer bir "tamir bonusu" uygulamasının hayata geçirilmesi için politikacılar ve tüketici hakları savunucuları tarafından desteklenmekte ve örnek olarak gösterilmekte.

Tamir Bonusu hakkında daha fazla bilgi için sab.sachen.de sitesini ziyaret edebilirsiniz.

AB ülkeleri bozulan cihazların tamirini destekleyecek
Avrupa Parlamentosu (AP), tüketicileri bozulan cihazları değiştirmek yerine tamir etmeye teşvik edecek yeni 'tamir hakkı' düzenlemesine onay verdi.

Avrupa pazarında satılan tüm araçlarda Akıllı Hız Yardımı zorunluluğu başlıyor Avrupa pazarında satılan tüm araçlarda Akıllı Hız Yardımı zorunluluğu başlıyor

Nisan ayında verilen kararla tüketiciler bozulan, kırılan veya kusurlu olan cihazlarını değiştirmek yerine tamire teşvik edilecek. Her Üye Devlet, onarımı teşvik etmek ve onarım hizmetlerini daha ekonomik hale getirmek için, örneğin onarım kuponları veya onarımın nasıl yapılacağının öğrenileceği kurslar gibi en az bir önlemi uygulamak zorunda olacak.

Düzenlemenin içeriği için bu linki ziyaret edebilirsiniz.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.